TSK'dan flaş açıklama: 12 terörist ölü bulundu

TSK'dan flaş açıklama: 12 terörist ölü bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 terörist daha ölü ele geçirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren operasyonda, üç ayrı bölgede, daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 terör örgütü üyesinin cesedi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda dün 20 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 6 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 5 şarjörü ile 435 fişeği, birer el bombası ve telsizi bulundu.

Cizre'de bugün ise üç ayrı bölgede, daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 terör örgütü mensubunun cesedi ele geçirildi. İlçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 oldu.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütüne ait 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 şarjörü ve 48 fişeği, 34 el bombası ve 2 roketatar mühimmatı, 23 Kalaşnikof fişeği, 3 gece görüş dürbünü, bir el dürbünü, 51 elektrikli fünye ve el yapımı patlayıcı için hazırlanmış saatli 4 düzenek ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 179 oldu. Operasyonda, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yürütülen operasyonda, tespit edilen 2 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarınca kullanılan bir sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü barınma alanlarından kaçan 6 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

4 canlı bomba yeleği ele geçirildi

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 34 Suriye uyruklu gözaltına alındı. Suriyelilerin üst aramasında, 4 canlı bomba yeleği ve 15 kilogram patlayıcı madde bulundu.

Ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Hakkari ve Şırnak'ta yakalanan birer iş birlikçi tutuklandı.