TSK'dan flaş açıklama: Karargahları vuruldu

TSK'dan flaş açıklama: Karargahları vuruldu

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 53. gününde DEAŞ'in 86 hedefi havadan ve karadan vurularak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı'nın 53'üncü gününde terör örgütü IŞİD'in 86 hedefi karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. Harekatta ÖSO'nun 4 askeri de yaralandı.

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 53'üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atış desteğinde bulunduğu ÖSO askerleri, Rai'nin doğusunda yer alan Taşlıhüyük'ün alınması için başlatılan taarruzda, terör örgütü IŞİD'in direnişi nedeniyle ilerleme sağlayamadı. IŞİD'in 86 hedefi havadan ve karadan bombalanarak imha edildi. ÖSO'ya mensup 4 askerin yaralandığı bölgede 1 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 4 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana kontrol sağlanan 134 meskun mahalde bin 110 kilometrekarede güvenliği artırıcı önlemler sürdürülmektedir. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 terör örgütü DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, ÖSO'nun ileri harekatı desteklenmiş ve belirlenen hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Mirkane, Taşlıhüyük ve Tileli'de bulunan 2 karargah binası, silah mevzii olarak kullanılan 3 bina ve muhtelif korugan tipi hedefler imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Dabık'ta tespit edilen terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda 1 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve çoğu tuzaklanmış 1156 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir."

DHA