TSK'dan Hakkari açıklaması

TSK'dan Hakkari açıklaması

Şemdinli saldırı sonrası Hakkari'de 387 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Güvenlik güçlerinin Hakkari'deki operasyonlarıyla kırsalda yok olma noktasına gelen terör örgütü PKK, el yapımı patlayıcı ve intihar saldırılarıyla varlığını sürdürmeye çalışıyor. Eski kadrosunun büyük bölümü öldürülen, mühimmat ve yiyecek konusunda büyük sıkıntı yaşayan bölücü terör örgütünün Şemdinli'deki jandarma karakoluna yönelik bombalı saldırısının da bu kapsamda gerçekleştirildiği öngörülüyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında 4 Ağustos'tan bu yana 387 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

Bu kapsamda merkeze bağlı Ağaçdibi ve Oğul bölgelerinde 12, Şemdinli'de Gerdan Tepe, Samanlı, Cami Tepe, Mirgesav Tepe, Soğuksu ve Erdemli kuzeyi, Altınsu başta olmak üzere icra edilen operasyonlarda 54, Yüksekova'da Buzul Dağları, Havillati Dağı, Urşe, Dağlıca, İkiyakalar, İzme dağı, Alandüz bölgelerinde icra edilen operasyonlarda 54 terörist öldürülmüştü.

Söz konusu operasyon kapsamında 30 Ağustos'ta başlatılan ve 4 Ekim'de ikinci bölümüne geçilen Çukurca Uzundere, Han Tepe, Seni Tepe, Kale Tepe, Dağbaşı Tepe, Çilekli Tepe, Gerdi Tepe, Güven Dağı bölgelerinde yaşanan yoğun çatışmalarda ise 267 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Terör örgütünün çaresizliği telsiz konuşmalarında

Operasyonlarda Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, silahlı insansız hava aracı, topçu birlikleri, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı unsurlarının yanı sıra Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bulunan hudut birlikleri görev alıyor.


Etkili operasyonlarla terör örgütü PKK, kırsalda yok olmaya doğru gidiyor. Bölücü terör örgütünün yaşadığı çaresizlik teröristler arasındaki telsiz görüşmelerine de yansıyor.
Güvenlik güçlerinin operasyonları sonucunda büyük ölçüde üye, mühimmat ve silahkaybına uğrayan bölücü terör örgütü mensupları telsiz konuşmalarında "mühimmatımız kalmadı, yiyecek lokmamız kalmadı" ifadelerini kullanıyor.

Eski kadrosunun büyük bölümünü kaybeden terör örgütünün aşırı moral bozukluğu içinde olduğu tespit edilirken, Şemdinli'deki jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırının terör örgütünün bozulan moralini yükseltmeye yönelik bir saldırı olduğu değerlendiriliyor.

Teröristlerin el yapımı patlayıcılar ve intihar türü eylemlerle varlığını sürdürmeye çalıştığı belirtilirken Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütüne karşı sürdürdüğü mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanıyor.

Etiketler terörist hakkari PKK TSK