Tuba Büyüküstün, Angelina gibi kampta !

Tuba Büyüküstün, Angelina gibi kampta !

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’in Yardım Elçisi Tuba Büyüküstün, Ürdün’de Suriyeli mültecilerin kampını ziyaret etti.

Arap dünyasında en fazla sevilen kadın oyuncu olarak gösterilen, geçen yıl Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF/United Nations International Children’s Emergency Fund) ’İyi Niyet Elçisi’ seçilen Tuba Büyüküstün, Ürdün’e gitti. Ürdün’e giden Tuba Büyüküstün, Suriyesınırındaki ülkelerindeki iç savaştan kaçan binlerce kadın ve çocuğun barındırıldığı Zaatari Çadırkenti’ne geçti.

Çocuklara sıcak ilgi
 
Üzerinde UNICEF yeleği bulunan güzel oyuncu, kadın ve çocuklarla yakından ilgilendi. Böylesi istenmeyen durumlarda en çok çocukların etkilendiğini hiçbir suçu olmayan, çocukları din, dil, ırk farkı gözetmeksizin koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Büyüküstün, Suriye’ye huzurun yeniden gelmesi ve evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce kadın ve çocuğun tekrar sıcak yuvalarına dönmelerini arzu ettiğini söyledi. UNICEF elçimiz Tuba Büyüküstün, bugün Türkiye’ye dönecek.

1-239.jpeg
 
Arap izleyicinin en beğendiği yıldız
 
Tuba Büyüküstün, Arap dünyasında bu yılın ilk iki en fazla beğenilen ve konuşulan Türk kadın sanatçı oldu. Peş peşe Türk dizilerini yayınlayan ve Türk magazin dünyası ile ilgili özel programlar yayınlayan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC kanallarında yapılan anketin sonuçları yayınlandı. Arap dünyasında yayınlanan dizilerin etkili olduğu araştırmadaki son verilere göre, bu yılın ilk iki ayında en fazla sevilen ve konuşulan Türk kadın oyuncu Ortadoğu ülkelerinde de büyük ilgi gören ‘Kara Para Aşk’ dizisinde oynayan Tuba Büyüküstün oldu. Nurgül Yeşilçay ilk kez 10 isim arasında yer aldı.
 
MBC’nin yayınladığı listede yer alan en fazla beğenilen Türk kadın sanatçılar şöyle; 1- Tuba Büyüküstün, 2-Fahriye Evcen, 3-Bergüzar Korel, 4- Hazal Kaya, 5-Meryem Uzerli, 6- Nurgül Yeşilçay, 7- Beren Saat, 8-Birce Akalay, 9- Öykü Karael, 10- Ceyda Düvenci
 
Angelina Jolie de sık sık mülteci kamplarını ziyaret ediyor.