Tuğgeneral ve başçavuşta ‘1 dolar’ bulundu !

Tuğgeneral ve başçavuşta ‘1 dolar’ bulundu !

Kırklareli’nde başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan tuğgeneral ve başçavuşta ‘1 dolar’ bulundu.

Kırklareli'nde askeri darbe girişiminden 2 gün sonra tutuklanan 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak üzerinde ‘1 ve 5 dolar’, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndagörevli başçavuş Özcan Şahanoğlu'nun üzerinde ise örgüt içerisinde ‘şifre’ olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot bulunduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından Kırklareli’nde başlatılan soruşturma kapsamında 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Üzerinde ise örgüt içerisinde ‘şifre’ olarak nitelendirilen ‘1 ve 5 dolarlık’ banknot bulunduğu ortaya çıktı. Bir doların üzerindeki seri numarasının ‘L’ harfi ile başladığı, 5 dolarlık banknotun ise ‘F’ harfi ile başladığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli başçavuş Özcan Şahanoğlu'nun üzerinde de ‘1 dolarlık’ banknot bulundu. Ele geçirilen 1 doların seri numarasının ‘F’ ile başladığı belirlendi.

5 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Kırklareli Üniversitesi’ndegörevli 5 akademisyende Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Odalarında arama yapılan akademisyenler geçirildikleri sağlıkkontrolünün ardından ifadeleri için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İki akademisyenin de soruşturma kapsamında arandığı öğrenildi.