Tüm dünya bunu konuşuyor !

Tüm dünya bunu konuşuyor !

Sürücüleri direksiyondan uzaklaştıran sürücüsüz otomobillerde hiç akıllara gelmeyen bir olasılık kafaları karıştırdı.

Sürücüleri direksiyondan uzaklaştıran sürücüsüz otomobillerde hiç akıllara gelmeyen bir olasılık şu sıra uzmanların akıllarını fazlasıyla kurcalıyor: Ya uzun yollarda canları sıkılan çiftler sekse başlarsa ne olacak?

Kanada'da faaliyet gösteren Otonom Araç Merkezi yetkililerinden Barrie Kirk, sürücüsüz otomobillerle ilgili ilginç bir tespitte bulundu. Henüz test sürüşlerinin devam ettiği sürücüsüz otomobiller tamamen hayatımıza girdiğinde sürücülerin direksiyondan uzak duracakları için özellikle uzun yollarda canlarının fazlasıyla sıkılacağına dikkat çeken Kirk'e göre özellikle beraber seyahat eden çiftlerin cinsel ilişkiye girmeye kalkışması ihtimali hiç de uzak değil.

Bu konunun üzerinde durulması gerektiğine vurgu yapan Kirk'e göre sürücülerin direksiyondan tamamen kendilerini izole etmeleri söz konusu değil. 

1-20160504075650.jpg

Zira otonom dahi olsa bazı durumlarda sürücülerin aktif olarak araca hakim olması gerekiyor.

2-20160504075650.jpg

Otomobillerin algılayamadığı hava veya trafik şartlarına girildiğinde sürücünün de dikkatini yola vermesi gerektiğine vurgu yapan Kirk'e göre direksiyondan tamamen uzaklaşmayı planlayan sürücüler, sürücüsüz otomobillere çok güvenmemeli; aksi halde muhtemel trafik kazaları kaçınılmaz.