Tümgeneral Hakbilen'den korkunç emir !

Tümgeneral Hakbilen'den korkunç emir !

Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in 27 tank ve 10'dan fazla zırhlı aracın İzmir'e gönderilmesini emrettiği ortaya çıktı.

Darbe girişimi sonrasında Balıkesir'de gözaltına alınıp tutuklanan Edremit 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü'nün ifadesi, darbe gecesi İzmir için yaşanabilecek çarpıcı ayrıntıları ortaya koydu. Darbeyi önlemeyle çalışan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in, telefonla ulaştığı Tuğgeneral Ünlü'ye "Nihayet paşam, derhal tugayına git ve sahip çık" emrini verdiği; buna karşılık Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in ise Bergama'da bulunan 27 tank ve 10'dan fazla zırhlı aracı, darbede kullanılmak üzere İzmir'e gönderilmesini emrettiği ortaya çıktı.

Ordudaki cemaat üyesi askerlerin geçen cuma günü yaptıkları darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra birçok ilde askerlere yönelik operasyon yapıldı. Operasyonun Balıkesir ayağında 5 generalle tutuklanan Edremit 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü'nün ifadesi, darbe gecesi yaşananları ortaya çıkardı.

"DERHAL TUGAYINA GİT"

Tuğgeneral Nihayet Ünlü'nün ifadesi, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in darbeyi önlemek için çabasının yanı sıra, ordunun iki numaralı ismi Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in ise sonu kanlı sonuçlanabilecek bir istekte bulunduğunu gözler önüne serdi.

Darbe girişiminin başlamasından sonra destek vermeyip emrindeki komuta kademesini uyardığı bilinen Orgeneral Abdullah Recep, uzun çabaları sonrasında telefonla Tuğgeneral Nihayet Ünlü'ye ulaştı. Orgeneral Recep direkt olarak, "Nihayet paşam, derhal tugayına git ve sahip çık" emrini verdi.

27 TANK VE 10'DAN FAZLA ZIRHLI ARAÇ İZMİR'E GELECEKTİ

İfadesinde Orgeneral Abdullah Recep'in bu emrini yerine getirdiğini, tugayda görevli tüm personeli birliğe çağırdığını, bunun hareketlilik yarattığını ancak darbeye destek anlamında olmadığını ileri süren Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in kendisine verdiği emri de anlattı. Tuğgeneral Nihayet Ünlü, "Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, beni askeri hattan arayıp benim emrimde bulunan Bergama'daki 27 tank ve 10'dan fazla zırhlı aracı İzmir'e göndermemi emretti. Bu çok büyük bir güçtü. Kentte büyük zayiata neden olurdu. Bu nedenle bana böyle bir emir gelmediğini söyledim. Tümgeneral de bana göndermem konusunda baskı yaptı, hatta tehdit etti. Ben de bunun üzerine telefonu yüzüne kapattım" dedi.

Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de tankları İzmir'de kentin çeşitli yerlerinde kamu kurumları önüne tehdit amaçlı bırakmayı planladığı ileri sürüldü.

DHA