Tunceli-Erzincan karayoluna kaya düştü, TIRlar yolun açılmasını bekliyor

Tunceli-Erzincan karayoluna kaya düştü, TIRlar yolun açılmasını bekliyor

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna 40. kilometrede bulunan Dokuzkaya köyü mevkiinde dağdan kopan kayalar, yolu trafiğe kapattı. Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna bugün öğleden sonra dağdan kopan yüzlerce tonluk 2 kaya düştü. Düşen...

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna 40. kilometrede bulunan Dokuzkaya köyü mevkiinde dağdan kopan kayalar, yolu trafiğe kapattı.

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna bugün öğleden sonra dağdan kopan yüzlerce tonluk 2 kaya düştü. Düşen kayalar nedeniyle karayolunda ulaşımda problem yaşandı. Ağır tonajlı araçların yoldaki bekleyişleri ise sürüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan en kısa karayolu olması nedeniyle trafik yoğunluğunun olduğu karayolundan kaya düşmesi esnasında araç geçmemesi büyük bir faciayı da önlemiş oldu.

Diyarbakır’dan Ordu’ya yük götüren TIR sürücüsü Ramazan Karslı, kaya düşmesinden 15-20 saniyeyle kurtulduğunu söyledi. Karslı, "Buraya geldiğimde bir toz bulutu yükseldi. Önce deprem oluyor diye düşündüm. Sonra bakınca kayaların düştüğünü gördüm. 15-20 saniyeyle kurtuldum. Bir dakika olmadı. Böyle anlar için bir dakika uzun bir zamandır." dedi.

    Yolun ulaşıma açılması için karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşturan sürücülerin bekleyişleri sürüyor. CİHAN