Tunceli'de ÇATIŞMA ÇIKTI

Tunceli'de ÇATIŞMA ÇIKTI

Tunceli'de, PKK'lıların karakola sızma girişimi püskürtüldü.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde Mercan Jandarma Karakolu'na sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalıp kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Ovacık'ın Mervan Köyü'nde bulunan Mercan Jandarma Karakolu'na gece saat 01.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist sızmaya çalıştı. Karakolun yakınlarında bulunan iki nöbet kulübesine sızmaya çalışan teröristleri farkeden askerler yoğun ateş altına aldı. Karakola sızamayan PKK'lılar bu kez iki ayrı tepeden karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bu arada başka bir noktadan da karakola yaklaşık 300 metre sızan teröristler nöbetçi kulübesine roketatarla saldırdı. Atılan iki robet kulübeye isabet etmezken, karakoldaki askerlerin yoğun ateş altına aldığı teröristler kaçtı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Mervan Vadisi'ne kaçtıkları belirlenen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sabahın ilk ışıklarıyla hava destekli operasyon başlatıldı. PKK'lıların bulunduğu bölgelere, Kobra helikopterleri eşliğinde helikopterler ile çok sayıda jandarma özel hareket timi indirildi. Mercan vadisi içinde başlatılan operasyonların devam ettiği belirtildi.