Tunceli'de gergin gece !

Tunceli'de gergin gece !

1982 yıldında Diyarbakır Cezaevi'nde hayatını kaybedenler için Tunceli'de eylem düzenlendi.

Diyarbakır Cezaevi'nde 1982 yılında ölüm orucunda yaşamını yitirenler için Tunceli'de eylem düzenlendi. Yüzleri kapalı bir grup polis ekiplerine molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, grupları gaz bombası ve tazyikli su sıkarak dağıttı.

Tunceli'de yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, Diyarbakır Cezaevi'nde 14 Temmuz 1982 tarihinde yapılan ölüm orucunda bazı PKK'lıların ölüm yıldönümü nedeniyle olay çıkardı. Sivas Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek Cumhuriyet Mahallesi'ndeki polis lojmanlarının girişindeki polis noktasına ve zırhlı araçlara molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, saldırganları gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı.

Ancak bir süre sonra yeniden toplanıp bölgeye gelen saldırganlar yine çevik kuvvet ekiplerine molotof kokteyli attı. Polis, saldırganları gaz bombası ve tazyikli su sıkarak dağıttı. Kaçan saldırganlardan bir grup Bahriye Üçok Caddesi üzerindeki Mobese direğini ip bağlayarak yıkmak istedi. Bu gruba da polis müdahale ederken, saldırganlar Mobese direğindeki kamerayı kullanılamaz hale getirdi.

Burada yaşanan olaylarda saldırganların attığı molotofun isabet ettiği 2 polis aracı alev aldı. Alevler TOMA'lardan su sıkılarak büyümeden söndürüldü. Kentteki olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.