Tunceli'de Okul Laboratuvarında Patlama: 10 Yaralı

Tunceli'de Okul Laboratuvarında Patlama: 10 Yaralı

Tunceli'deki özel bir lisenin kimya laboratuvarında meydan gelen asit kaynaklı patlama sonucu 10 öğrenci yaralandı

Tunceli’de özel bir okulun kimya laboratuvarında meydana gelen asit kaynaklı patlama sonucu 10 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, il merkezindeki Özel Munzur Fen Lisesi'nde 10'uncu sınıfların kimya laboratuvarındaki uygulaması sırasında bilinmeyen bir nedenle asit kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamada 10 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralı öğrenciler, ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

- "Yaralı öğrencilerden 7'si taburcu oldu" 

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Özel Munzur Fen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencilerinin kimya laboratuvarında yapılan deney çalışması sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiğini belirtti. 

Patlama sonucunda sınıftaki 10 öğrencinin, çeşitli yerlerinden küçük kesiklerle hafif şekilde yaralandığını ve tedbir amaçlı olarak tüm öğrencilerin acil servise nakledildiğini anlatan Eyyüpkoca, şunları kaydetti: 

"Yaralı 7 öğrenci ayakta tedavi  alarak taburcu edilmiş, hastanede kalan 3 öğrenciden biri dış kulak kanaması nedeniyle tedbir amaçlı olarak müşahede altında tutulacak, diğer iki öğrencinin yüzündeki kesiklere plastik cerrahi müdahalede bulunulacaktır."