Tunceli’de Operasyon: 6 Gözaltı

Tunceli’de Operasyon: 6 Gözaltı

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dün İlçe Emniyet Amirliği ve kaymakamlık konutuna PKK tarafından düzenlenen saldırının ardından başlatılan operasyonda...

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dün İlçe Emniyet Amirliği ve kaymakamlık konutuna PKK tarafından düzenlenen saldırının ardından başlatılan operasyonda aralarında HDP İlçe Eş Başkanının da yer aldığı 6 kişi gözaltına alındı. İlçede özel harekat polislerinin katıldığı operasyonlar devam ederken, HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ile İHD Dersim Şubesi üyeleri ilçede incelemelerde bulundu.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dün akşam saatlerinde emniyet amirliği ve kaymakamlık konutuna PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit olurken, 2 PKK'lı da öldürüldü. Çatışmanın ardından ilçedeki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, sabahın erken saatlerinde özel harekat polisleri tarafından ilçede bazı evlere baskın düzenlendi. Baskınlarda edinilen ilk bilgiye göre aralarında HDP İlçe Eş Başkanı Zülfü Yüksel'in de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Operasyonların sürdüğü ve sessizliğin hakim olduğu ilçeyi HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ile İHD Dersim Şubesi üyeleri ziyaret etti. Ziyarette esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Şahin, daha sonra HDP Tunceli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP PM üyeleri Doğan Erbaş ve Alaaddin Erdoğan ve İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Şahin, Nazımiye'de bir korku oluşturulduğunu gördüklerini savunarak, "Şimdiye kadar hiçbir yetkiliyle görüşemedik. Özellikle ilçede en büyük sıkıntı vurulan iki gerilla cenazesinin hala olay yerinde olması. Bu anlamda ciddi tepkiler vardı. Belediye başkanı yetkililerle yaptığı görüşmede bomba imha uzmanları gelmeden cenazelerin kaldırılamayacağı yönünde bilgi verdi. Sivil insanların hiçbir şekilde zarar görmemesi gerekiyor. Şu anda yapılan insanları korkutarak evlerine hapsetmek. Gündüz gözüyle yanlarına muhtar dahi almadan ev baskınları yapılıyor. Burada herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekiyor. İlçe sakinlerinin bütün yetkililerden kendi sorumluluklarını üstlenmeleri yönünde çağrısı var. Sivil halka hiçbir şekilde zarar verilmemeli" dedi.

Kaynak: İHA