Tunceli'de 'Pkk Mezarlığı' Gerginliği; Kente Giriş-çıkış Yasaklandı

Tunceli'de 'Pkk Mezarlığı' Gerginliği; Kente Giriş-çıkış Yasaklandı

Tunceli'de bugün açılışı yapılacağı belirtilen PKK mezarlığı nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kente giriş ve çıkış yasağının 24 saat uzatıldığı belirtildi.

TUNCELİ'DE YASAK 24 SAAT DAHA UZATILDI

Tunceli'de bugün açılışı yapılacağı belirtilen PKK mezarlığı nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kente giriş ve çıkış yasağının 24 saat uzatıldığı belirtildi. DBP'lilerin yarın saat 11.00'de mezarlığa gidip açılış yapacağını açıklaması üzerine İçişleri Bakanlığı'nın yasağı uzattığı öğrenildi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Tunceli'ye giriş- çıkışa izin verilmemesi nedeniyle özel izinle Pülümür'e gitti. Çelik, Alacık Köyü'ndeki PKK Mezarlığı'na gidişlerine izin verilmediği için kentte geri döndü.

Kente giriş ve çıkışlara yasak getirilmesini aralarında Milletvekili Demir Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da bulunduğu yaklaşık 700 kişilik grup, Sanat Sokak üzerinde toplanıp Seyit Rıza Meydanı'na yürüyerek kararı protesto etti. Sloganlar atılan yürüyüşün ardından ilk konuşmayı yapan DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru yaptı. Doğru, mezarlıkta yarın saat 11.00'de açılış yapacaklarını belirterek, "Buradan açıklıyoruz hiçbir kimse bizi engelleyemez. Şehitlerimize onların dik duruşlarına hiçbir zaman saygısızlık yapmayacağız. Buradan askere de polise de ilan ediyoruz; Yarın saat 11.00'de halkımızla birlikte şehitliğimize giderek açılışını yapacağız" dedi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, HDP merkez yönetimi ile Tunceli Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptığı görüşmede mezarlığın bugün açılışı için anlaştıklarını öne sürdü. Çelik, anlaşmaya rağmen iyi niyet gösterilmediğini ileri sürerek, "İş, İçişleri Bakanlığı'na, Başbakanlığa havale edilerek halkın meşru demokratik hakkı gasp edilmiştir. Biz anayasal ve yasal olarak seyahat etmenin, cenazeyi sahiplenme hakkına sahibiz. Bu haklarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin faşist zihniyeti tarafından alıkonulmuş, gasp edilmiştir. Kınıyorum. Gün boyu Vali ile İçişleri Bakanı ile olan görüşmelerimizde iyi niyet göstermelerini istediysek de onlar kaygılarını, kuşkularını değil düşman hukukunu bize kusmuşlardır" dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar olaysız dağıldı. Öte yandan Tunceli'ye ise çevre illerden polis takviyesi yapıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

TUNCELİ'DE 'PKK MEZARLIĞI' GERGİNLİĞİ; KENTE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI (3)

TUNCELİ'DE 'PKK MEZARLIĞI' GERGİNLİĞİ; KENTE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI (3)

TUNCELİ'DE 'PKK MEZARLIĞI' GERGİNLİĞİ; KENTE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI (3)