Tunceli'ye kayak merkezi

Tunceli'ye kayak merkezi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 30 yıllık hayal gerçekleşiyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 3 ay önce yapımına başlanan kayak merkezinin gelecek yıl kayak sezonda hizmete sunulması hedefleniyor.Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kayak yapılabilecek en uygun yerin Ovacık ilçesi olduğunu belirtti. Ovacık'ta küçük bir kayakevi bulunduğunu dile getiren Kara, ilçedeki Öveçler mevkisinde 316 dönüm arazi üzerine inşa edilecek kayak merkezinin yapımının temmuz ayında başladığını ifade etti.

4 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Tesisin 5 katlı, 34 oda ve 75 yatak kapasiteli olacağını belirten Kara, tesiste restoran ve dinlenme salonu gibi alanların bulunacağını söyledi. Kara, bin 123 metrekare kapalı alana sahip olacak tesise, bin 200 metre uzunluğunda teleksi yapılacağını belirterek, merkezin 4 milyon 217 bin liraya mal olacağını aktardı.

30 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR

Tesisin bugüne kadar ilçeye yapılan en önemli yatırım olduğuna dikkati çeken Kara, Ovacık halkının 30 yıldır bu tesisin yapılmasını beklediğini söyledi. Kara, gelecek yıl kayak sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen tesisin hizmete girmesiyle Ovacık'ın kayak merkezi olması yolunda önemli bir adım atılacağını vurguladı.
Ovacık'ta her sene kış mevsiminde kar kalınlığının yer yer 2-3 metreye kadar ulaştığını anlatan Kara, "Türkiye'deki birçok kayak merkezine son yıllarda az kar yağıyor. Bu durum, federasyonyarışmalarını etkiliyor. Birçok yarışma da yapılamıyor. Bu tesis tamamlandığında federasyonumuzun bundan sonra birçok yarışmayı buraya alacağına ve milli takım kamplarını da burada yaptıracağına inanıyoruz" diye konuştu.

"KIŞ TURİZMİ GELİŞECEK"

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise ilçenin yaklaşık 25-30 yıldır gündeminde olan kayak merkezinin yapılacak olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Sarıgül, Ovacık'ın Tunceli'nin en önemli turistik yerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, tesis sayesinde ilçede kış turizminin gelişeceğini ifade etti. Milli sporcu ve kayak eğitmeni Elif Aşkın ise 2005 yılından itibaren aktif olarak kayakla uğraştığını ve müsabakalara katıldığını söyledi. Kayaklı koşu ve biatlonda yarıştığını ayrıca Ovacık'ta sporcu yetiştirdiğini dile getiren Aşkın, ilçede kayak tesisinin yapılmasına çok sevindiğini belirtti. Tesis hizmete girdikten sonra, doğu illerindeki birçok müsabakanın Ovacık ilçesinde yapılabileceğine dikkati çeken Aşkın, tesisin ilçeye değer kazandıracağını ve çok sayıda milli sporcunun yetişmesine vesile olacağını kaydetti.

"DAHA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ"

Ovacık Belediye Ulaş Spor Kulübü Başkanı Vedat Kekomehmetoğulları da tesisin önemini vurgulayarak, "İnşallah, bundan sonra daha başarılı sporcular yetiştireceğiz. Ovacık, eskiden beri bir turizm merkeziydi ama yatırımlar gelmediği için turizm merkezinden çıkmış durumdaydı. Kayak ve futbol tesislerinin Ovacık'a canlılık getireceğine inanıyorum" dedi.