• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Tüpraş muaf tutulacak

Tüpraş muaf tutulacak
Tüpraş'ın yaptırım yapılacak kurumlara uygulayacağı yaptırımdan muaf tutulması için adım atılacak.
04 Ocak 2012 / 15:50

Reuters'in Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre, enerji bakanlığından bir yetkili muafiyet konusundaki yasayla ilgili daha fazla bilgi almak için ABD Büyükelçiliği'nden bir yetkiliyle görüşme gerçekleştirecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın yeni yıl arifesinde imzaladığı yeni yaptırımlarla bu ülkenin petrol gelirlerini azaltılması hedefleniyor.

Yeni, yaptırımlara göre İran Merkez Bankası ile işlem gerçekleştiren finansal kurumların ABD'nin finansal sistemine erişmesine izin verilmeyecek.

OBAMA’NIN YETKİSİ  VAR

Ancak yeni yasa, Obama'ya İran ile ilişkilerini önemli oranda azaltmış olan ülkelere bazı muafiyetler sağlama yetkisi veriyor. Obama bu yetkisini, ABD çıkarları doğrultusunda alınması gereken kararlar ya da enerji piyasasının istikrarı için karar alınması gereken durumlarda kullanma yetkisine sahip bulunuyor.

Türkiye petrol ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'luk kısmının tedariğini İran'dan gerçekleştirirken, Tüpraş bu ticarette en büyük rolü oynuyor.

YILDIZ: YENİ GELİŞMEYE KADAR TİCARET DEVAM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'a yaptırımların genişletilmesiyle ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada TÜPRAŞ'ın ticaretinin yeni bir gelişmeye kadar devam edeceğini bildirmişti.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Türkiye'nin ham petrol ithal ettiği ülkelerin birinin de İran olduğunu belirterek, yaptırımın genişletilmesiyle ilgili henüz kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını söyledi.

TÜPRAŞ'ın en büyük alımlarından birini İran'dan yaptığını aktaran Yıldız, "Bugün itibariyle alım devam ediyor. Bu ticaret, yeni bir gelişmeye kadar sürecek. Yaptırımlarla ilgili, doğalgazla ilgili anlaşmalar var ama ham petrol yok" diye konuştu. (Hürriyet)

468
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim