• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Türban'da yalan, irtica da!

Kırmızı Kitap olarak da bilinen, Milli Güvenlik siyaset belgesindeki irtica tanımı çıkarılıyor, irticanın bir iç tehdit oluşturduğuna dair bölüm yeniden düzenleniyormuş.

Ne yalan söyliyeyim, bu ülkede irticanın gerçekten bir iç tehdit olduğunu düşünmüyorum. Buna artık inanıyorum. İrticanın tehdit algısı olsa olsa iktidarı hedefleyen muhafazakar partilerin seçim kazanmak amacıyla ortaya sunulmuş bir seçim malzemesi olabilir.

Türkiye için bir kırılma noktası sayılan 12 Eylül  darbesinden sonra gelen iktidarlara bir bakın.

Büyük geneli muhafazakar tabana seslenen argüman, hep din ekseninde şekillenen, ya tutucu ve bağnaz toprak ağalarının desteklediği ya da dini tarikatların himaye ettiği siyasetin yeşilleri bunlar.

Her gelen iktidarın kendi düzenini ve kadrosunu oluşturduğu gerçeğinden hareketle, dinci kadroların kurduğu düzende irtica nasıl bir tehdit oluşturabilir?

Uzun süredir ortalıklarda görünmeyen, 28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden birisi olan Müslüm Gündüz yeniden ortaya çıktı.

Tesadüf odur ki yeni bir seçim öncesi ve türban tartışmalarının yeniden başladığı bir dönemde!

Sekiz yıldır tek başına iktidarda olan, dokunulmaz denen yerlere dokunmayı başaran bir siyasi parti, neden türbanı bu ülke gündeminden çıkaramaz?

Türban tartışmalarını 12 Eylül darbesi ile temelleri atılan ve darbe sonrası kurulan düzeni irdeleyerek yapmak gerekir.

Yeni bir seçim öncesi yeniden başlayan türban tartışmaları, Müslüm Gündüz'ün yeniden ortaya çıkması ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesine yeni şekil verilmesindeki zamanlama bana bunları yazdırdı.

Çankaya'ya, Başbakanlığa ve devlet protokollerine giren türban'da, belirli zamanlarda bir kurtarıcı gibi ortaya çıkan irtica konusunda bu ülkede siyasi bir sorun değildir.

Biz tutmuşuz devletin her kademesine girebilen türbanın, üniversite öğrencilerinin takıp takmamasını tartışıyoruz. Tartışmıyoruz, tartıştırılıyoruz. Sizde inanmayın artık bu masala.

Sizlerde bir harmanlayın bakalım düşüncenizi. Nasıl bir bulut kalkacak havaya!

Bu yazı toplam 2074 defa okunmuştur
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun.
Yazarın Diğer Yazıları
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim