Türel: ''Budak’a siyaseti de öğretseymişiz iyi olurmuş''

Türel: ''Budak’a siyaseti de öğretseymişiz iyi olurmuş''

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'den, Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak'a sert yanıt.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Ticaret Odası politikasını zamanında iyi öğretmişim. Yanımda ATSO'da yardımcılığımı yaparken iyi bir eğitim geçirdi ve o staj kendisini başkanlığa taşıdı; ama siyasi yaşamda da bir şeyler öğretmem gerekiyormuş. Keşke siyasette de çıraklık dönemini benim yanımda yapıyor olsaydı. Belki bir şeyler öğrenirdi” dedi. MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz de Budak’ı kendisini hala ATSO Başkanı görmekle suçladı.

Daha önce Bakan Lütfi Elvan’ın da eleştirdiği Budak’a bir tepki de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den geldi. MÜSİAD’ın düzenlediği, Beşinci Ekonomi Ajandası'nda konuşan Başkan Türel, aslında siyasi nezaketi elden bırakmak istemediklerini; ancak yapılan seviyesiz açıklamalara da bir cevap vermeleri gerektiğini söyledi.

Tek gayelerinin Antalya’ya hizmet etmek olduğunu ifade eden Türel, seçim döneminde projelerin konuşulması gerekirken nezaketsiz açıklamaların ve itibarsızlaştırma çalışmalarının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Budak’ın söylemlerine tepki gösteren Türel, Çetin Osman Budak’ın “Projeler insan odaklı değil” sözlerine cevap verdi. Başkan Türel şunları söyledi:

“Bizim yaptığımız kavşaklar, bizim yapacağımız limanlar, havaalanları, bizim yapacağımız hızlı tren insan odaklı değilmiş. Soruyorum kendisine, kavşaklarımız açıldı. O kavşakların üzerinden hiç kendi geçmedi mi acaba? Geçmeyecek mi? O zaman sen kendini insan yerine koymuyor musun? Kendini insan yerine koymuyor olabilirsin ama milleti insan yerine koymuyor olmanıza izin vermeyiz. Zaten CHP zihniyeti geçmişte de millete bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam gibi sözlerle hakaret ettiği için millet cevabını sandıkta defalarca verdi. Yarın yaptığımız havalimanlarına Çetin Budak kendisi gelip inmeyecek mi ? Bu havaalanından istifade ederken bu insan vasfını kendine yakıştıramıyor mu? Çok yazık, çok ayıp. Bizim yaptığımız her proje insan odaklıdır.”

"KEŞKE SİYASET DERSİ VERSEYDİM"

Budak’ın eleştirileri için bazen kendisini bile suçladığını belirten Türel, Budak’ın ATSO’da kendisinin başkan yardımcısı olduğunu ve yanında staj yaptığını hatırlattı. Başkan Türel “Ticaret odasında benim yanımda çok staj yaptı. Ve o staj işe yaradı başkanlığa kadar yükseldi. Ama siyasetteki stajını yanlış adreste yapıyor” diye konuştu. Türel “Kendi adıma hayıflanıyorum , Ticaret Odası politikasını zamanında iyi öğretmişim ama siyasi yaşamda da bir şeyler öğretmem gerekiyormuş. Acaba bende de kusur var mı? diye düşünüyorum, keşke siyasette de çıraklık dönemini benim yanımda yapıyor olsaydı. Böyle yanlışlar yapmazdı belki” diye konuştu.

FİNİKE DEVLET HASTANESİ ELEŞTİRİSİNE YANIT

Türel konuşmasında bir gazetede yer alan Finike Devlet Hastanesi ile ilgili habere de değindi. Başkan Türel, Finike’ye kazandırılacak devlet hastanesinin bile eleştirilmeye çalışıldığını tamamen asılsız bilgiler ile kamuoyunun yanıltılmak istendiğini söyledi. Haberin baştan sona yalan yanlış bilgiler ile hazırladığını aktaran Türel, kamuoyunu bilgilendirmek yerine yanıltma yolunu tercih eden bu yayın organının, hiç araştırmadan “Arazinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmeden çalışmaların başladığını” iddia ettiğini söyledi.

Gazeteye açıklama gönderdiklerini ifade eden Türel, baştan sona kadar yanlış bilgilerin yer aldığı haberde, hangi yalanı düzelteceklerini bilemediklerini söyledi.

Arazinin 2013 yılında ücreti karşılığında satın alındığını aktaran Türel, “420 bin TL’ye Karayolları Bölge Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'na orayı satalı aylar oldu, seneler oldu. Bunu bilmeden bir kere yalan yazıyorlar. İhale sürecinde zaman kaybetmeyelim diye, Sağlık Bakanlığı’nın bize yazdıkları yazı çerçevesinde oranın yıkımlarını Büyükşehir olarak biz gerçekleştiriyoruz" dedi.

Gazeteye görüş belirten Budak’a da yanıt veren Türel “Söz ağızdan çıkıncaya kadar, sizin esirinizdir, ağızdan çıkınca siz sözün esiri olursunuz. Allaha şükürler olsun biz, ağzımızdan çıkan hiçbir sözün, esiri olmadık, hep onun gereğini yerine getirdik. Ama yalancı olunca o zaman sözün esiri olmaktan kurtulamıyorlar” dedi.

MÜSIAD Başkanı Resul Lekesiz'in Lütfi Elvan ile ilgili olumlu konuşmasını eleştiren ATSO Başkanı Davut Çetin'e de cevap veren Türel "Lütfi Elvan ile ilgili sadece MÜSIAD Başkanı değil TOBB Başkanı da fevkalade müspet konuştu.MÜSİAD Başkanı olumlu konuştu diye Lekesiz'e "İşine baksın" diyen Çetin'in benzeri  konuşmaları Elvan hakkında yaptığı için Hisarcıklıoğlu'na da "İşine baksın" diyebilecek mi" şeklinde konuştu.