Türel Finike’deki yatırımları denetledi

Türel Finike’deki yatırımları denetledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike’de devam eden Toptancı Hal Kompleksi ve mezbaha yatırımlarını denetledi. Türel, Finike’de ASAT’la birlikte 154 milyonluk yatırıma imza attıklarını söyledi.

Belediye üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu yatırım turunda Başkan Türel ilk olarak, 2 ay önce temeli atılan Finike Toptancı Hal Kompleksi’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 42 milyon liralık yatırımla Sahilkent’te 71 bin 407 metrekare alan üzerine inşa ettiği, içinde 52 komisyoncu dükkanı, 58 tüccar ardiyesi ve 5 bin metrekarelik soğuk hava deposu bulunacak hal kompleksindeki çalışmaları yerinde gören Türel, yetkililerden bilgi aldı. Finike’deki dağınık durumdaki halleri tek çatı altında toplayacaklarını söyleyen Türel, kangren haline gelen bir sorunu çözdüklerini söyledi.

MEZBAHA TEMMUZ’DA BİTİYOR

Başkan Türel ve ekibi, ardından Finike ve Kumluca’ya hizmet verecek modern mezbaha projesi inşaatını gezdi. İşçilere “Kolay gelsin” dileklerini ileten Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 600 bin lira yatırım bedeliyle yapımını sürdürdüğü projenin son durumuyla ilgili bilgi aldı. Finike-Kumluca sınırında yer alan tesis, 7 büyükbaş 56 küçükbaş hayvan kesimi kapasiteli olacak. Tesisin Temmuz ayında hizmete girmesi bekleniyor.

154 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Göreve geldiklerinden bu yana Finike’de Büyükşehir Belediyesi ve ASAT tarafından başlatılan, devam eden ya da tamamlanan yatırım miktarının yaklaşık 154 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Türel, “Bunun sadece 60 milyon TL’si Büyükşehir yatırımıdır. 94 milyonu da Finike’nin alt yapısı için ASAT olarak harcıyoruz” dedi.

SULAMA TESİSİ BİTTİ

Finike’de kanalizasyon için 60 milyon lira, içme suyu için 34 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Türel, şunları anlattı: “Göreve geldiğimizden bu yana yol ve asfalt çalışmaları için yaklaşık 16 milyon lira harcadık.  Arif, Yalnız, Gökbük, Gökçeyaka mahallelerinin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak kapalı kanal sulama tesisi inşaatımız bitti. Su akmaya başladı. Kayıp kaçağı tamamen ortadan kaldıracak bu modern sistemle yaklaşık 6 bin dönüm tarım arazisi sulanabilecek, çiftçimizin yüzü gülecek. Finike Başkoz kaynağından alınan su ile Demre Belören’in yıllardır kangren haline gelen içme suyu sorununu çözüyoruz. 22 milyon liralık yatırımla Finike-Turunçova içme suyu isale ve şebeke hattını yeniliyoruz.”

SEMBOL CAMİ

Finike’de eğitim alan öğrenciler için 170 kişilik yurt yapacaklarını, ilçenin siluetine değer katacak cami projesinin protokolünü imzaladıklarını kaydeden Türel, “Bir sembol olacak. Finike’ye karadan ve denizden giren herkes bu camiyi görecek” ifadelerini kullandı.