Türel'den Baykal'a jest !

Türel'den Baykal'a jest !

Börek salonunda karşılaşan Deniz Baykal’ın ve AK Parti'li Menderes Türel arasında renkli diyaloglar yaşandı.

Ramazan bayramını memleketi Antalya’da geçiren CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını dedesinin imamlık yaptığı Tekeli Mehmet Paşa Camisi’nde kıldı. Börek salonunda karşılaşan Deniz Baykal’ın ve AK Partili Başkan Menderes Türel arasında renkli diyaloglar yaşandı.

Baykal, namazın ardından her bayram olduğu gibi yine Kırcami semtindeki Avcuoğlu börekçisine gitti.
 
BAYKAL VE TÜREL’DEN İLGİNÇ DİYALOGLAR
 
Baykal, her zaman oturup börek yediği masada AK Partili Büyükşehir Belediye BaşkanıMenderes Türel ile karşılaştı. Türel, Baykal’ın geldiğini görünce masasından kalkarak, Deniz Baykal’ı karşıladı ve bayramını kutladı.

Baykal, Türel’in, ‘Gelin birlikte börek yiyelim’ davetini, ‘Teşekkür ederim biz kalabalığız. Belediyeyi aldınız. Tamam ama Avcuoğlu’ndaki masayıda mı aldınız’ diyerek nazikçe geri çevirdi.Buna karşılık Türel, “Bu masanın bize rezerve edildiğini sanmıştım. Sonradan arkadaşlar uyardı. Deniz Bey’e ayrılmış diye. Bende Deniz Bey’in koltuğumda gözümüzün olmadığını söyledim" diye espri yaptı.
Baykal ve Türel, gülerek ayrı ayrı masalarda böreklerini yediler. Kahvaltı sonrası Türel, salondan ayrılırken yine Baykal ve diğer milletvekilleri ile bayramlaşarak salondan ayrıldı. Türkel, Deniz Baykal ve diğer milletvekillerinin hesabını ödeyerek jest yaptı. 

“ADI BAYRAM”

Türel, Deniz Baykal, Antalya’da yıllardır siyaset yapan, yaşça da bizim büyüğümüz, bu vesileyle bayramda karşılaşmak bizim için hoş bir tesadüf oldu. Kendisiyle her karşılaştığımda koyu bir sohbet edebilme fırsatını yakalamaya çalışırım. Belki bu manzara bayramda bütün topluma birlik beraberlik ve kardeşliğin pekiştirilmesi açısından güzel bir örnek olmuştur.”