Türel’den Sözen’e ders gibi cevap

Türel’den Sözen’e ders gibi cevap

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projelerini engelleyici tutum sergileyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in dayanışma çağrısına ders gibi cevap verdi.

Manavgat Belediyesi’nin cibinlik dağıtıp, sarı çizme giyerek Büyükşehir’i protesto ettiğini yağmur suyu çalışmalarını engellenmek istediğini hatırlatan Türel, “Şimdi bütün bunları yaptıktan sonrada bana diyorsunuz ki iyi bir diyalog içinde olalım. Hay hay baş üstüne. Ben bundan çok zevk alırım” dedi.

Şükrü Sözen’in talebiyle gündemdeki bir öneriyi geri çeken Türel, çok özlenen Yenikapı Ruhu’nun yaşatılmasını önemsediğini vurgulayarak, “Bu küçük adımlar şehirlerde başlar. Biz bunun güçlendirilmesi adına adım atmayı önceliklerimiz olarak görüyoruz. Birlik beraberlik ruhuna gölge düşmesin, en büyük temennim budur” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda, ASAT’ın yağmur suyu çalışması yaptığı Hastane Caddesi ile Manavgat Irmağı arasında kalan bölümün Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusu gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda bu bölgedeki ASAT çalışmasının Manavgat Belediyesi tarafından engellenmesi ve gerilim yaşanması üzerine temkinli davranan Büyükşehir Belediyesi, çalışmayı riske atmamak için proje alanın kendi yetki ve sorumluluk alanına devredilmesine yönelik önerisini meclise sundu. Öneriye itiraz eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesi ile müşterek çalışma ve dayanışma arzusunu dile getirdi. Sözen’in dayanışma çağrısına Başkan Türel’den ders gibi cevap geldi.  “Sizin bizimle iyi bir diyalog içerisinde çalışma arzunuz ne kadar varsa bu bizde misli misli fazlası var” diyen Türel, şunları söyledi: “Ben defalarca bütün belediyelerimizle iyi niyetli, diyalog içinde birbirimizi anlayarak bir çalışma ortamını arzu ettiğimi ifade ettim. Bunun gereğini de defalarca yaptım. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Manavgat’a ilk geldiğimde zatıâlinizi ziyaret ettim makamınızda. Bunların hepsi farklı partilere de mensup olsak, bizim sizinle iyi bir çalışma ortamını yakalama arzumuzdan kaynaklanan bir durumdur.”

TÜM TARTIŞMALARA RAĞMEN AÇIKLAMA YAPMADIM

Buna rağmen Manavgat Belediyesi’nin cibinlik dağıtıp, sarı çizme giyerek Büyükşehir’i protesto ettiğini yağmur suyu çalışmalarını engellenmek istediğini hatırlatan Türel, şöyle devam etti: “Ancak bizim Manavgat’taki faaliyetlerimiz konusunda zatı aliniz defalara kamuoyuyla bizi karşı karşıya getirecek eylemlerde bulundunuz, mitingler yaptınız, basın açıklamaları yaptınız. Ben bunlara cevap vermedim. Küçücük bir büfeyi bile Manavgat Akseki kavgasına dönüştürmeyi istediniz. Ne olur Aksekiler orda denize girse, alıp Akseki’ye götürmüyorlar 100 metrelik sahili. Bütün sahil gidiyormuş gibi durum yarattınız. Ben sadece ve sadece sizinle her şeye rağmen bir gün oturur, birlikte çalışma ortamında memleketimize nasıl bir daha güzel bir hizmet veririz düşüncesiyle bunların hiçbirisine cevap vermedim. İlk sene daha araziyi tanıma şansı yokken, araziyi tanıyıncaya kadar bir takım sıkıntılar yaşıyorken, sinekle mücadele konusundaki başarısızlığımızı Manavgat halkına cibinlik dağıtarak ödüllendirmeye kalktınız. Şimdi bütün bunları yaptıktan sonrada bana diyorsunuz ki iyi bir diyalog içinde olalım. Hay hay baş üstüne. Ben bundan çok zevk alırım.”

YOL KAZASI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Son olarak ASAT’ın yağmur suyu kanalı çalışmasına Manavgat Belediyesi’nce müdahale edildiğini ve engellenmek istendiğini hatırlatan Başkan Türel, “Benim Manavgat’ın Büyükşehir yetkisine geçmiş 6 caddesinde başlattığım düzenleme çalışmalarının bütçesi 35 milyon Türk lirası. Bu bizim en ufak şekilde belediye muhalefet iktidar ayrımı düşünmeden hizmet ettiğimizin en güzel göstergesidir. Biz bu çalışmaları millet için yapıyoruz. Bizim derdimiz üzüm yemek. Çeşitli nedenlerle buralardaki çalışmalarımız yeniden durdurulma riskiyle karşılaşmayalım diye buraların Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sorumluluk kapsamına alınmasını meclisimizin gündemine getirdik. Yol kazası yaşamak istemiyoruz” dedi.

DERDİMİZ MANAVGAT’A HİZMET

Aynı gündem maddesi içinde 350 dönümlük Türkbeleni Projesi kapsamında yer alan Manavgat Belediyesi’ne ait 5 dönümlük alanı da proje bütünlüğü gereği almak istediklerini de anlatan Başkan Türel şunları aktardı: “Burada derdimiz Manavgat’a hizmet etmek. Manavgat’ın tarihi boyunca en önemli projesini ortaya çıkartmak. Derdimiz sizden bir yer almak değil, bir proje üretmek. Alan Manavgat Belediyesi’ne değil de Karayollarına ya da başka bir kuruma ait olsaydı, yine aynı talepte bulunacaktık. Ve buna karşılık diyorum ki gelin Büyükşehir’de bize ait tasarrufu olan bir yeri 15 dönüm fazla 3 misli yer vereyim size. Bana yanılmıyorsam Şehitler Parkı’nda, orada proje düşünüyorum dediniz, seve seve Başkanım dedim. Onu da siz yapın dedim. Yine Sorgun’da bir talebiniz oldu. Bakanlıktan, bana sorulduğunda Başkan proje yapacaksa önünde durmayız dedim. Biz hizmet edecek herkesin önünü açarız. Ama kendi hizmetimizin de en iyi şekilde yapılması noktasında bir adım atarız. Bunun arkasında art niyet hiçbir zaman olmaz.”

BİRLİK BERABERLİK RUHUNA GÖLGE DÜŞMESİN

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in dayanışma çağrısı ve hiçbir belediye çalışanının ASAT çalışmalarına engel olmayacağını taahhüt ederek söz vermesi üzerine 11. gündem maddesindeki, Hastane Caddesi ile Manavgat Irmağı arasında kalan bölümün Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili öneriyi geri çekti. Çok özlenen Yenikapı Ruhu’nun yaşatılmasını önemsediğini vurgulayan Türel “Bu küçük adımlarla şehirlerde başlar. Biz bunun güçlendirilmesi adına adım atmayı önceliklerimiz olarak görüyoruz, Birlik beraberlik ruhuna gölge düşmesin, en büyük temennim budur” ifadelerini kullandı.