TÜRGEV'e göl manzaralı arazi

TÜRGEV'e göl manzaralı arazi

TÜRGEV, göl manzaralı 15 dönüm arazi daha kaptı...

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü içinde yer alan 14 bin 666 metkerakelik Hazine’ye ait arazi, imara açıldı. Sapanca Gölü’nün kıyısındaki arazi, Bilal Erdoğan’ın vakfına tahsis edildi

Daha önce imara kapalı olan Sapanca Gölü manzaralı14 bin 666 metrekarelik araziye ilişkin imar değişikliği Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin hafta başında yapılan toplantısında onaylandı. Meclis’te alınan kararla, Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nün içinde kalan arazinin durumu, 1/5 binlik imar planına “yurt alanı” olarak işlendi. MHP’li üyeler, toplantıda, Hazine arazisinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu kısa adı TÜRGEV olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na tahsis edildiğini belirterek, plan değişikliğine karşı çıktı.

OKULA SİYASET GİRMESİN

MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu, itirazlarının nedenini “Kışlaya, kampüse ve camiye siyaset sokulmasını istemiyoruz” diye açıkladı. İnternet sitesi Rotahaber’de yer alan habere göre, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Zeki Toçoğlu, muhalefetin bu eleştirisine, “TÜRGEV’in siyasetle ilgisi yok” karşılığını verdi. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü içinde TÜRGEV’e tahsis edilen ve yurt yapımı sırasında çok sayıda ağacın kesileceği göl manzaralı arazinin imara açılmasına ilişkin teklif, AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.