TÜRK BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARINA SALDIRI: 1 ŞEHİT

TÜRK BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARINA SALDIRI: 1 ŞEHİT
Güncelleme:

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1Türk şehit oldu, 1 kişi de yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin  bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay  yaralandı.  NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail  Aramaz'ı almak üzere Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından Türk Büyükelçiliği'ne gelen iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü bir  araçla saldırı düzenlendi. 

Büyükelçiliğe arka kapıdan giriş yapmak üzere olan araçlardan biri ağır hasar gördü. İçindeki iki astsubaydan biri şehit oldu, diğeri yaralandı. İkinci araçta bulunan astsubaylar, yaralı arkadaşlarını Bagram'daki  NATO üssü hastanesine götürdü. 
 
BÜYÜKELÇİLİK LOJMANLARININ CAMLARI KIRILDI
 
Afgan yetkililer saldırı esnasında yoldan geçen bir Afgan sivilin de  hayatını kaybettiğini açıkladı. 
Patlama sırasında Büyükelçilik lojmanlarının camları kırıldı.

İŞTE OLAY YERİNDEN KARELER (FOTO-GALERİ)

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: TSK PERSONELİ ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, Türkiye saati ile 05.45 sularında bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.

2-669.jpg

Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi. 

3-393.jpg

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından AA muhabirinin ulaştığı Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.

Mücahit bu açıklamanın ardından AA muhabirini arayarak yaptığı ikinci açıklamada, “Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok” diye konuştu.

AFGANİSTAN'DAN AÇIKLAMA
 
Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi, intihar  saldırısının Türk vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi. Ölen ve yaralanan Türk vatandaşlarının kimlikleri hakkında henüz bir  açıklama yapılmadı.

Ajanslar