Türk çocuğa büyük şok !

Türk çocuğa büyük şok !
Güncelleme:

14 yaşındaki Türk çocuk, Suriye'ye giderken yakalandı.

Suriye'ye gitmeyi planlayan 14 yaşında bir Türk vatandaşı Avusturya'da gözaltına alındı. Çocuğun, savcılıkta verdiği ifadesinde bomba yapımını öğrenmeye çalıştığını itiraf ettiği bildirildi.

Avusturya makamları dün akşam geç saatlerde Türk vatandaşı bir erkek çocuğu gözaltına aldı. Sekiz yıldır Avusturya'da yaşadığı ve 14 yaşında olduğu öğrenilen çocuğun savcılıkta ifadesi alındı. Çocuğun ifadesinin alındığı St Poelten savcılığı sözcüsü Michaela Obenaus, şu bilgileri verdi:

"Suriye'ye gitmeyi planladığını ve internette nasıl patlayıcı yapılacağını araştırdığını kabul etti. Terörist bir örgüte katılmış olabileceğine dair şüpheler bulunuyor. İslam Devleti'ne sempatisi olduğunu da ifade etti."

Cezai ehliyet yaşının 14'ten başladığı Avusturya makamları, çocuğun tutukluluk süresinin uzatılıp uzatılmayacağına iki gün içinde karar vermek zorunda.

Avusturya halihazırda ülkeden ayrılıp Suriye ve Irak'taki militan gruplara katıldığı düşünülen yaklaşık 150 kişiyi araştırıyor. Bu kişilerin bazılarının ölmüş olabileceği de söyleniyor. Avusturya medyası uzunca bir süre İslamcı militanlarla savaşmak için Viyana'dan Suriye'ye giden 15 ve 17 yaşlarındaki Bosnalı iki kızın durumunu tartışmıştı.