Türk Dünyası Günleri Defile İle Sona Erdi

Türk Dünyası Günleri Defile İle Sona Erdi

- KASTAMONU'da düzenlenen 18'inci Türk Dünyası Günleri kapsamında yapılan yöresel kıyafet defilesi ilgi gördü. Defilenin sonunda Türk bayrağı motifli elbisesiyle podyuma çıkan manken Şebnem Schaefer alkış aldı.3 gün süren Türk Dünyası...

- KASTAMONU'da düzenlenen 18'inci Türk Dünyası Günleri kapsamında yapılan yöresel kıyafet defilesi ilgi gördü. Defilenin sonunda Türk bayrağı motifli elbisesiyle podyuma çıkan manken Şebnem Schaefer alkış aldı.

3 gün süren Türk Dünyası Günleri'nin son akşamında Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen defilede Osmanlı ve Anadolu medeniyetleriyle Türk cumhuriyetlerine özgü 60 yöresel kıyafet 12 manken tarafından tanıtıldı. Şebnem Schaefer ile Elif Ece Uzun'un da aralarında yer aldığı mankenlerin defilesi ilgiyle izlendi. Defilenin sonunda Türk bayrağı motifli kırmızı elbisesiyle podyuma çıkan Şebnem Schaefer alkış aldı.

Moda tasarımcısı Ahmet Özceyhan, defilede Osmanlı İmparatorluğu, Anadolu medeniyetleri ve Türk cumhuriyetleri giysilerini tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Özceyhan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Tataristan ve Tacikistan'dan getirttiğimiz tamamen orijinal kumaş ve takılarla moda tasarımı hazırladık. Çalışma yaklaşık 7 ay sürdü. Kısa zamanda pek çok kültürle ilgili çok güzel şeyler göstermeye çalıştık" dedi.

Manken Şebnem Schaefer da defilede tarihe yolculuk yaptıklarını söyledi. Türk Dünyası Günleri, defile ile birlikte sona erdi.

FOTOĞRAFLI