Türk Eğitim Sen: Halk Eğitimlerde 23 yaş üstü özel eğitim olmaz

Türk Eğitim Sen: Halk Eğitimlerde 23 yaş üstü özel eğitim olmaz

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği eleştirdi.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği eleştirdi. 23 yaş üstü kursiyerlerin Halk Eğitim merkezlerinde eğitilmesini yanlış bulan Demir, konu hakkında mağdur vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yaptı.

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren söz konusu yönetmelik değişikliği çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazısını örnek gösteren Demir, şunları söyledi: “İllerimize, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden 23 yaş ve üzerinde olanlar için ihtiyaç duydukları alanda talep ettikleri kursların Halk Eğitim merkezlerince açılmasının sağlanması yönünde, bu öğrencilerimizin ve ailelerinin mağduriyetine sebebiyet verecek bir uygulamaya gidilmiştir. Bu değişiklikle ilimizde sadece Karşıyaka’da 150, Konak’ta 53 öğrenci mağdur duruma düşmüştür. 21. yüzyılda böyle bir uygulama anlaşılabilir değildir. Halk Eğitim merkezlerinin, her öğrencinin durumu farklılık arz ettiğinden ve özel durumları da gözönüne alındığında talebi karşılamakta zorlanacakları açıktır. Merkezlerin fiziki kapasitelerinin bu uygulamada yeterliliklerinin araştırılması gerekmektedir. Ayrıca bu öğrencilerin taşıma, yemek gibi ihtiyaçlarının da Halk Eğitim merkezleri tarafından karşılanması zor görünmektedir.“ CİHAN