Türk Eğitim Sen’den Milli Eğitim Müdürleri Hakkında Suç Duyurusu

Türk Eğitim Sen’den Milli Eğitim Müdürleri Hakkında Suç Duyurusu

Türk Eğitim Sen, okul müdürlerinin görevlerinden alınmasının ardından yeni görevlendirilen müdürlerin birçoğunun Eğitim Bir Sen üyelerinden seçildiği gerekçesiyle, milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

- Türk Eğitim Sen, okul müdürlerinin görevlerinden alınmasının ardından yeni görevlendirilen müdürlerin birçoğunun Eğitim Bir Sen üyelerinden seçildiği gerekçesiyle, milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen yetkilileri, yönetici değerlendirmeleri sonrası okul müdürlerinin görevlerine son verilip yeni müdürlerin göreve alınmasının ardından birçoğunun Eğitim Bir Sen üyelerinden seçildiği gerekçesiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Türk Eğitim Sen 4, 7 ve 8 numaralı şube başkanları suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi. Şube Başkanlarının dilekçesinde irtikap ve görevi kötüye kullanma suçlarından ilçe milli eğitim müdürleri ve diğer yetkililerin yargılanmaları istendi. Adliye binası önünde açıklama yapan şube müdürleri, okul müdürlerinin görevden alınmaları ile ilgili haksızlıklar yapıldığını öne sürdü.

Türk Eğitim Sen 8 Numaralı Şube Başkanı Remzi Özmen, okul müdürlerinin haksız bir şekilde görevlerinden alındığını iddia ederek, idareciler hakkında görevi kötüye kullanmak ve irtikap suçundan dolayı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Eğitim Sen 4 numaralı Şube Başkanı Erdinç Öztaş ise okullarda kayıt yapabilecek müdürlerin olmadığını iddia ederek, “Yakında okulların açılacağını ancak okullarda müdür bulunmadığının çok ciddi sıkıntılara sebep olabileceğine dikkat çekti. Yakında okullar açılacak, okullarda müdür yok. Koordinasyon sağlayacak, eğitim öğretime hazırlayacak, öğrencilerin kaydını yapacak, öğretmenlerin ders programlarını hazırlayacak okul müdürü yok. Bunlar ciddi kaosa yol açacak bir hadise” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen şube müdürleri daha sonra hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.