Türk Eğitim-sen’den Yönetici Atama Uyarısı

Türk Eğitim-sen’den Yönetici Atama Uyarısı

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, 2011 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı sınavlarına katılıp başarılı olan öğretmenlerin atama beklediğini söyledi.

- Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, 2011 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı sınavlarına katılıp başarılı olan öğretmenlerin atama beklediğini söyledi.

13.08.2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliği gereği atamaların Ocak ve Şubat ayları içerisinde yapılması gerektiğini vurgulayan Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, “Ancak Yönetmelik gereği Şubat ayı sonuna kadar yapılması gereken duyuru İzmir’de bugün itibariyle yapılmış değildir” dedi.

Demir, yönetici atamalarının şubat ayı sonuna kadar yapılacak olmasının yönetmeliğin amir hükmü olmadığını, birçok ilde yönetici atama duyurusunun ve atamaların gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Yönetici atamalarının Şubat ayı sonuna kadar yapılması yönetmeliğin amir hükmü gereğidir, ancak bugüne kadar birçok ilimizde yönetici atama duyurusu yapılmış, Nevşehir ilimizde atama duyurusu ile birlikte atamalar gerçekleştirilmiş, bazı ilerimiz ise duyurularını geri çekmişlerdir. Bu konuda tüm valilikler resmi yazı ile uyarılmış, yönetmeliği uygulamakla görevli olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı da belirtilmiştir.”

Yeni yönetmelik çıkıncaya kadar eskisini uygulamanın hukuki bir mecburiyet olduğunu da vurgulayan Demir, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama beklediklerini söyledi: “Yeni yönetmeliğin çıkacak olması kabul edilebilir bir gerekçe değildir. Yenisi çıkana kadar eskisini uygulamak hukuki bir mecburiyettir. Sınava dayalı atamalarla ilgili olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama beklemekteyiz.”