Türk kliplerinde sahte tıklama iddiası Youtube'u karıştırdı !

Türk kliplerinde sahte tıklama iddiası Youtube'u karıştırdı !
Güncelleme:

Sahte tıklama haberleri ortaya atılınca internetin devlerinden Youtube açıklama yaptı.

Youtube'un, NetD platformunda sahte tıklama yapıldığı gerekçesiyle sayfanın onayını kaldırdığı iddiasına yanıt geldi.

Çıkan haberlerde Doğan Music Company’nin kendisine bağlı şarkıcıların NetD platformunda yayınladığı kliplerinin izlenme sayısını hileyle artırdığı öne sürülmüştü. Bu iddialar, NetD Müzik yetkilileri ve YouTube yetkilisi Cristina Delgado tarafından yalanlandı. NetD Müzik yetkilileri, şu açıklamayı yaptı:

“NetD Müzik platformunun YouTube tarafından onaylanmadığını ve sahte tıklamalara imkân verdiğini iddia eden haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Doğan Music Company müzik sektörünün en saygın firmalarından birisi olup kendi sanatçılarının kliplerinin izlenme oranlarını ‘sahte tık’lar ile artırmaya ihtiyacı olmadığı gibi böyle bir olayın gerçekleşmesi halinde ilk harekete geçecek firmalardan biridir.”

‘YASAL YOLLARA GİDİLECEK’

“Onaylanmış bir YouTube partneri olarak YouTube ile dirsek mesafesinde ve işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu şekilde asılsız haberleri yapan ve yayınlayanlar hakkında her türlü yasal yollara müracaat edilecektir.” 

KEŞKE BİZE SORSALARDI

MÜYAP Başkanı Bülent Forta da ‘sahte tık’lama haberiyle ilgili şunları söyledi: “Doğru bir haber değildir. Tamamen yalan. Teknik bir hata olmuş, keşke haberi yapmadan açıp sorsalarmış. Yapımcılar zarar görüyor bu tarz haberlerden. Müzik sektörü için kötü bir haberdir. Zarar vermek amaçlı yapılmış.”

YOUTUBE: NETD İLE BİRLİKTEYİZ

İddia karşısında YouTube da sessiz kalmadı. Site yetkilisi Cristina Delgado, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek “NetD bizim YouTube partnerimiz ve gelecekte de onlarla çalışmaya devam etmek istiyoruz” dedi.