- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 13 °C
- İstanbul : 16 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
Türk sinemacıya Avrupa'da önemli görev
STRASBOURG Avrupa'nın en eski sinemalarından birisi olan Strasbourg'daki Odysee sinemasın müdürü, eski Eurimages temsilcisi Faruk Günaltay, Fransız-Alman ortak televizyon kanalı "ARTE'nin gösterime soktuğu sinema yapıtlarını seçim komitesine davet edildi.
Fransızca ve Almanca iki dilde yayın yapan ARTE özellikle sanatsal ve kültürel alanda önemli eserleri ekrana taşımasıyla Avrupa'da yakından tanınıyor.
Günaltay'ın görev yapacağı komitede, Fransızların tanınmış filozofu Bernard Henri Levy ve Cannes Festivali Başkanı Gilles Jacob gibi ünlü isimler bulunuyor.
Günaltay, Strasbourg'da son 20 yıldır her yıl düzenlenen Türk sinema festivalinin kurucusu olarak olarak tanınıyor.
Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun merkezi Strasbourg'daki Odysee sineması müdürü olan Günaltay, özeliklle Hollywood sineması dışındaki Avrupa ve üçüncü dünya ülkeleri sanatsal filmlerini Alsace bölgesi izleyicisine ulaştırması nedeniyle Fransız sinemaseverler tarafından yakından biliniyor.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...
- Bu polis Twitter'ı salladı !
- İzmir'de sapık baba dehşeti
- ATM’ye dokunan yanıyor
- "En düşük maaş 1.757 TL olacak"
- İsrail'den Türkiye'ye One Minute
- "Survivor’a katıldığım için çok pişmanım"
- Gökçek twitterı yine salladı
- Bu sözcükler takibe alınıyor !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi













































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.