Türk subayları militan eğitecek

Türk subayları militan eğitecek

ABD ve Türkiye arasında yapılan anlaşmada Türk subayları 5 bin Suriyeli militan eğitecek.

ABD ile Türkiye arasında Özgür Suriye Ordusu'nun eğitimi ve silah sistemleri de dahil donatımı konusunda anlaşma sağlandı.

Suriye'de Esad yönetimi ile IŞİD'e karşı savaşan ılımlı muhalif güçlerin donatımı ABD tarafından yapılacak. İlk etapta 2 bin kişi olmak üzere toplam 5 bin ÖSO mensubu ise Kırşehir'de Türk subayları tarafından eğitilecek.

TOPLAMDA 5 BİN SURİYELİ MUHALİF

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmelerde, Suriye ve Irak'ta yürütülecek mücadele konularında bazı anlaşmalar sağlandı. Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzeydeki kaynaklarından alınan bilgilere göre; Biden ile yapılan görüşmelerde belirli bir noktaya gelindi. ABD'nin son gelişmelerin ardından daha dengeli bir bölgesel politikaya yöneldiği dile getirilirken, ÖSO'nun silahlı güçlerinin eğitimi ve silah sistemleri dahil donatımı konusundaki görüşmeler tamamlandı. Müzakereler çerçevesindeki belgelerin ABD ve Türkiye'de iç hukuki prosedür çerçevesinde incelendiği dile getirildi. Varılan uzlaşmaya göre, Esad yönetimi ile terör örgüte IŞİD'e karşı savaşacak Suriye'deki ılımlı muhalif güçlerin donatımı, ABD ordusu tarafından sağlanacak. ÖSO'nün silahlı güçlerinin eğitimini ise Türkiye üslendi. İlk etapta 2 bin Suriyeli muhalif, Türk subayları tarafından Kırşehir'deki askeri birlikte eğitilecek. Toplamda 5 bin Suriyeli silahlı muhalife eğitim verilecek.

PEŞMERGEYİ TÜRKİYE EĞİTİYOR

TSK özel kuvvetleri bağlı subayların, Kuzey Irak'ta Peşmergeye de askeri eğitim veridği belirtildi. Türk subayları son dönemde 230 peşmergeye askeri eğitim verdi.