Türk uçakları YPG'yi vurdu iddiası !

Türk uçakları YPG'yi vurdu iddiası !
Güncelleme:

Suriye'ye yapılan operasyonda Reuters Türkiye'nin YPG hedeflerini vurduğunu iddia etti.

Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı Cerablus'a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı. Bu arada Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Bölgede YPG öncülüğündeki SDG'nin elindeki iki köyün kontrolünün ise ÖSO'nun ele geçtiği bildirildi.

İşte bu sabah bölgeden haberler:

Saat 11.55: İKİ KÖY EL DEĞİŞTİRDİ

Ajansın haberine göre; Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO'nun geçtiğini bildirdi. 

Saat 10.15: "TÜRK UÇAKLARI YPG'Yİ VURDU" İDDİASI

Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.

Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının, Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.

SABAH SEVKIYAT YAPILDI

İHA'nın haberine göre, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.

Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu.

Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu

DÜN AKŞAM NELER YAŞANDI? TANKLARA SALDIRIDA 1 ŞEHİT VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de geçen çarşamba günü başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda, PYD ilk kez Türk savaş uçaklarının hedefi oldu. Akşam saatlerinde YPG tanksavarlarla TSK tanklarını hedef aldı. Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın aktardığı bilgilere göre saldırıda iki tank vurulurken Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.

İncirlik’ten kalktığı öğrenilen iki F-16, Cerablus’un güneyinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ait bir cephaneliği hedef aldı. Cephanelik imha edilirken şiddetli patlamalar oldu.

Operasyonun 5. gününde tanklar sınır hattında alarmda bekliyor

YPG dün akşam, Cerablus’un 5-6 kilometre güneyinde konuşlu bir Türk tankını, Rus yapımı Kornet tanksavarla vurdu. Bu tank hafif hasar aldı, bir tank personeli de yaralandı. Hafif hasarlı tank operasyon görevini sürdürmeye devam etti.

YPG saat 21.00’de aynı bölgede bir tankı daha yine aynı tip tanksavarla vurdu. Vurulan ikinci tankta Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken, iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için Gaziantep’e getirildi. Belirlenen YPG noktaları sınırdaki obüslerle misliyle vuruldu.

DOĞRULANMAYAN İDDİALAR

Suriye sınır hattında konuşlu Türk topçusu, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu başladıktan bir gün sonra Menbiç’in kuzeyinden Cerablus’a doğru hareket ettiği anlaşılan bir grup PYD’liyi Fırtına obüsleriyle vurarak imha etmişti. Türk savaş uçaklarının dün PYD’ye ait cephanenin yanı sıra Cerablus çevresinde IŞİD’e ait olduğu belirtilen 6 ayrı hedefi de vurduğu ileri sürüldü. Ancak bu iddiayı askeri kaynaklar doğrulamadı. Türk savaş uçakları operasyonun ilk gününde IŞİD’e üç ayrı taarruz yaparak 12 hedefi vurmuştu. Fırtına obüslerinin belirli aralıklarla atışları dün de sürdü.