Türk Yıldızları Pazartesi Günü Edirnede Prova Uçuşu Yapacak

Türk Yıldızları Pazartesi Günü Edirnede Prova Uçuşu Yapacak

25 Kasım Edirne'nin kurtuluş etkinlikleri kapsamında Edirne'de gösteri uçuşu yapacak olan Türk Yıldızları, 24 Kasım Pazartesi günü prova yapacak.

- 25 Kasım Edirne'nin kurtuluş etkinlikleri kapsamında Edirne'de gösteri uçuşu yapacak olan Türk Yıldızları, 24 Kasım Pazartesi günü prova yapacak.

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü göstermek amacıyla 'Solotürk Türk Yıldızları' gösteri ekibi Edirne semalarında gösteri uçuşu yapacak.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Edirne’de bayramların büyük bir ilgi ile kutlandığını bu amaçla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Vali Şahin, "İnşallah Pazartesi günü Solotürk prova uçuşları için gelecek. 25 Kasım’da Türk Yıldızları ve Solotürk güzel bir gösteri yapacak. Tabi Edirne’nin sınır şehri olması nedeniyle Yunanistan ve Bulgaristan’da izlenebilecek. Bu yüzden biz de sınırda yaşayan halkların tedirginlik yaşamaması nedeniyle buradaki büyükelçiliklere yazı göndererek, uyarılması konusunda bilgilendirme yapacağız. Edirne’nin tarihi dokusuna zarar vermemesi için uçaklar gösterilerini yüksekten uçarak yapacak" dedi.

Vali Şahin, ayrıca Türk Yıldızlarının Edirne’de gösteri yapması kararı alındığında, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da devreye girerek Genel Kurmay Başkanı ile görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.