Türk Yıldızları’ndan Mevlana Temalı Gösteri Uçuşu

Türk Yıldızları’ndan Mevlana Temalı Gösteri Uçuşu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gözbebeği akrobasi timi Türk Yıldızları’nın Beyşehir Gölü üzerinde gerçekleştirdiği Mevlana temalı gösteri uçuşu nefesleri kesti.

- Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gözbebeği akrobasi timi Türk Yıldızları’nın Beyşehir Gölü üzerinde gerçekleştirdiği Mevlana temalı gösteri uçuşu nefesleri kesti.

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü üzerinde ilk kez yaptığı gösterilerle, kendilerini göl kıyılarında izleyenleri adeta büyüledi. Akrobasi uçaklarının mavi sular üzerindeki gezinti yatı ve tekneler arasındaki gösterisi, gökyüzünde görsel bir şölen oluşturdu.

Mehteran Takımı’nın gösterilerini yaptığı göl kıyısındaki festival alanında toplanan Beyşehirliler, Türk Yıldızları’nın gösterisini büyük bir heyecan ve merakla izledi.

6 uçağın katıldığı gösteriyi alanı dolduran Beyşehirliler, göl sahilinden, gezinti yatlarından, tekne üzerlerinden ve bulabildikleri değişik alanlardan izledi.

Türk Yıldızları'na bağlı uçaklar, gökyüzünde uçarken semalara bıraktığı kırmızı-beyaz dumanlarla renkli görüntüler oluşturdu. Gökyüzünde kalp figürleri sergileyen ve çeşitli hareketler yapan uçaklar, aşağıda kendilerini izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Türk yıldızlarının gösterilerini izleyen Beyşehirliler, pilotlara zaman zaman alkışlarıyla destek verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Yıldızları'nın gösterisinin Beyşehir halkı ve diğer ilçelerinden de gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendiğini belirtirken, yaklaşık 30-35 dakika süren böylesine bir gösterinin bu yıl ilçe bazında ilk kez Beyşehir’de gerçekleştiğine dikkat çekti. Özaltun, gösterinin düzenlenmesinde katkısı ve emeği olan herkese ve Beyşehir halkına da etkinliğe gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.