''Türkeş ve Yazıcıoğlu AK Parti'ye destek verirdi''

''Türkeş ve Yazıcıoğlu AK Parti'ye destek verirdi''

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, “Türkeş ve Yazıcıoğlu yaşasaydı AK Parti'ye destek verirdi” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve yeniden seçim kararının alınması hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Türkeş ve Yazıcıoğlu yaşasaydı AK Parti'ye destek verirdi" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları temsilcileriyle bir araya geldi. Programda konuşan Milletvekili Tekden, Türkiye'ye koalisyonun bir faydasının olmadığını söyleyerek, ülkenin tek başına iktidarla kalkınabileceğini söyledi. Tek başına iktidar ile ülkenin önünün açılacağını kaydeden Tekden, "Biliyorsunuz MHP'den Tuğrul Türkeş, eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu da hükümete katıldı. Bu devlete karşı sorumluluk gereği olması gereken bir durumdu. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeniden seçim yaklaşıyor. Bu seçimde şunu çok iyi gördük iki buçuk aylık dönemde. Bu ülkeye koalisyonlar yaramıyor. Biz bunu görmüştük. Gerek ekonomik, gerek toplumun huzuru bakımından koalisyon hiç fayda getirmedi. Tek başına iktidar dönemlerinde bu ülke çok büyük hamleler yaptı. Yaklaşık 13 yıldır AK Parti döneminde de bu hamleler devam etti. Ama bu iki buçuk aylık dönemde şunu gördük ki tek başına iktidar ile bu ülkenin önü açılabilir ancak. Bu yüzden ben hayal kırıklıkları içerisinde olan toplumun milliyetçi, mukaddesatçı, ülkücü bütün kesimlerine hitap ediyorum. Bu önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidar olabilmesi için gelin AK Parti'ye destek verin. Bu ülkemiz adına gereklidir. Bu konuda asla fanatizm, asla siyasi çıkar geçerli olmaması gerekiyor. Başka bir partinin tek başına iktidarı da mümkün görünmüyor. İktidar istemeyen partileri de biliyoruz. O halde Türkiye'nin yine büyük Türkiye hedefine yönelebilmesi için, ülkenin yeniden huzura kavuşabilmesi için tüm milliyetçi, vatanperver, idealist, ülkücü arkadaşları AK Parti'ye destek vermelerini ülke adına, gelecek adına davet ediyorum" dedi.

"TÜRKEŞ VE YAZICIOĞLU YAŞASAYDI AK PARTİ'YE DESTEK VERİRDİ"

Koalisyon görüşmelerinde olumsuz tutum sergileyen Devlet Bahçeli'ye yüklenen Tekden, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatta olmaları takdirde AK Parti'ye destek vereceğini düşündüğünü söyledi. Tekden sözlerine şöyle devam etti: "Biraz fanatiklikle alakalı bir sıkıntı var Türkiye'de. Devlet söz konusu olduğunda bir araya gelinseydi, kırmızı çizgi bunların hepsi görüşülürdü. Ama hiç bu konu gündeme getirilmedi ki. Devlet Bahçeli ile Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesinde Ahmet Bey bu konuyu yeterince açıklamış. Ama karşılıklı bir müzakere olmuyor. Adam "Ben böyle bir duvar koyuyorum" diyor. Bunun meydandan kaçmak olduğunu düşünüyorum. Onun bir bahane olduğunu düşünüyorum. Mesela çözüm süreci. Cumhurbaşkanı söylüyor çözüm sürecinin rafa kaldırıldığını. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugünkü kadar PKK'ya darbe vurulmamıştır. Bundan daha güzel çalışma mı olur? Ben şunu da söyleyeyim, yeterince tanıdığımı düşünüyorum. Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı geçtiğimiz dönemde AK Parti'ye destek verirlerdi ve beraber koalisyona giderlerdi. Alparslan Türkeş'in hayatını inceleyin. Sert görünümüne rağmen o kadar yumuşaktır ki devlet için herkesle işbirliği yapabilir. Hatta Ermenistan ile işbirliği yapalım diyebilecek kadar ileri giden bir adam. Muhsin Yazıcıoğlu'nu biliyorsunuz. Kendisinin ortak olmadığı bir Refah Yol hükümetine destek verdi. "Ben Müslümanların iktidarına engel oldu dedirtmem" diyerek" ifadelerini kullandı.

HDP'li Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca'nın "Ermeni katliamı yapıldığı çok açık ve nettir" açıklamasına ilişkin olarak konuşan Kemal Tekden, "AK Parti ve Başbakanımız ne kadar karşı olduğunu ifade etti. Ama Anayasa gereği bir şeyler yapılması gerekiyordu. Belki bunlar burada Türkiye'ye olumsuz yapılarıyla hükümete ortakken bir faydalı olur düşüncesiyle o alanlar verildi. Avrupa Birliği konusundaki sıkıntılarımız da belli. Onlar almak istemiyor biz de girelim diyoruz. Aslında ben pek Avrupa Birliği'ne girme taraftarı değilim. Bizim girdiğimiz zaman herhalde Avrupa Birliği yıkılmış olacak" diye konuştu.

Önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olup olmayacağının sorulması üzerine Milletvekili Kemal Tekden, tekrar aday olacağını ifade ederek milliyetçi, ülkücü, idealist ve vatanperverlere AK Parti'ye destek çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA