Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Müsabakaları Yapıldı

Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Müsabakaları Yapıldı

Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup Yarı Final müsabakaları Ordu’nun Fatsa ilçesinde 75. Yıl Spor Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.Gerçekleşen müsabakaları 16 ilden 187 sporcu katılırken, yarı...

Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup Yarı Final müsabakaları Ordu’nun Fatsa ilçesinde 75. Yıl Spor Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Gerçekleşen müsabakaları 16 ilden 187 sporcu katılırken, yarı final maçları açılış programına Türkiye Taekwondo Federasyonu Temsilcisi Mustafa Güvençtürk, Ordu Taekwondo İl Temsilcisi İbrahim Usta, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Geçlik Merkezi Müdürü Berat Şahin ve çok sayıda sporcu katıldı.

Açılış seremonisi sonrası Ordu Tekvando İl Temsilcisi İbrahim Usta yaptığı açıklamada, “Fatsa ilçemizde 16 ilimizi ağırlıyoruz. Fatsa 75. Yüzyıl Spor Salonu’nda Ana Lig Yıldızlar Yarı Final müsabakasını yapıyoruz. Spor Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bir projedir. Burada ilk üçe giren takımımız 13-14 Mart tarihlerinde Sivas’ta yapılacak olan finallere katılacak” dedi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Temsilcisi Mustafa Güvençtürk ise güzel bir turnuva olduğunu ifade ederek, “Taekwondo gençler ve çocuklarda gerçekten gelişen bir spor. En son müsabakalarda biri altın biri gümüş iki madalya aldık. Türkiye’ye bu yıl toplamda beş madalya geldi ve ikisi taekwondo dalındaydı. Biz olimpiyatlara taekwondo adına üç kişi katıldık. Yani yüzde doksan başarı sağladık” diye konuştu.

Fatsa Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek ise, “İlk defa Fatsa’da bir Türkiye yarı finali yapıldı. Bu final, Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Anadolu Yıldızları Projesi kapsamında yapılan bir yarışmadır. Türkiye dört yerde olan bir yarışma. Burada İlk üçe giren yarışmacılar Türkiye finalinde yarışacaklar. Bura başarılı olan çocuklar olimpiyat hazırlık merkezlerine kayıt olacaklar. Fatsa’da bundan sonra çok organizasyonlarımız olacaktır. 3-6 Mart tarihlerinde hentbol kızlarda ve erkeklerde yine Türkiye yarı finalleri var. 10-16 Mart tarihlerinde voleybol alanında yıldız kızlar turnuvamız var. Bu turnuvaların Fatsa’da olması bizleri çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup müsabakaları Pazar günü son bulacak.