Türkiye-azerbaycan-türkmenistan Üçlü Toplantısı

Türkiye-azerbaycan-türkmenistan Üçlü Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, toplantı kapsamında, Azeri ve Türkmen mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulundu

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı kapsamında, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile ikili görüşmelerde bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu-Memmedyarov görüşmesinde Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki kriz nedeniyle yaşadığı sığınmacı yükü hakkında Memmedyarov'a bilgi verdi.

Görüşmede, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde gelinen nokta , gümrük ve taşımacılık alanında daha fazla işbirliği yapılması konusu ve mevcut sorunların çözümüne yönelik öneriler gündeme geldi. Bakan Çavuşoğlu ve konuk bakan ayrıca enerji alanındaki işbirliği ve bu çerçevede Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ilişkin gelişmeleri de masaya yatırdı.

Çavuşoğlu-Meredov görüşmesinde ise Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20. yıl dönümü nedeniyle mevkidaşına tebriklerini iletti.

Diplomasi akademileri arasındaki işbirliği ile iki ülke arasında ekonomik ve ticari alanlardaki gelinen noktanın değerlendirildiği görüşmede, enerji alanında işbirliği olanakları da ele alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı