Türkiye için şok yorum: Öcalan kahraman oldu

Türkiye için şok yorum: Öcalan kahraman oldu

Alman basını bebek katili Öcalan'ın kahramanlaştırıldığını yazdı.

Almanya’nın siyasi gazetelerinden Frankfurter Rundschau, “Kürdistan’da korku ve umut” başlığıyla yaptığı geniş bir analizde, 30 milyon Kürt’ün yükselin yıldızının PKK lideri Abdullah Öcalan olduğunu ve bir kaç kelimeyle, Türkiye’deki ayaklanmayı durdurduğunu yazdı.

Gazete, İngiliz Hükümeti’nin 1990′lı yıllarda IRA’yı resmi muhatap olarak alıp görüştüğü gibi Türkiye’nin de artık PKK’yı iki yıldır barış görüş görüşmeleri için muhatap aldığını belirtti.

“HER YERDE ÖCALAN PORTRESİ”

Frankfurter Rundschau, “Öcalan’ın yeniden barış görüşmelerinde taraf olarak alınması ve bu yönde gelişen olaylar, 2012′de PKK’nın ikizi PYD’nin orada gücü eline almasından sonra yeni bir gelişmeye yol açtı ve Öcalan portreleri Suriye’nin Kürt bölgesinde de dalgalanmaya başladı. Ağustos’tan bu yana da PKK yazıları artık, Öcalan’ın islamcı-tutucu rakibi Mesut Barzani’nin hüküm sürdüğü Kuzey Irak’ta da görülüyor” diye yazdı.

“YILDIZI YÜKSELİYOR”

Gazete, Öcalan’ın yıldızının giderek yükseldiğini belirterek, “Özellikle, Barzani’nin peşmergelerinin IŞİD önünden kaçmasının ardından PYD ile birlikte onbinlerce Ezidi’yi kurtarmaları etkili oldu. Şimdi 15 bin PKK savaşçısı kahraman olarak görülüyor ve onlar Suriyeli ve Iraklı peşmergelerle birlikte savaşıyor. Erdoğan ve Davutoğlu, onları halen terörist olarak niteliyor ve Türk ordusu da, düşman görmeyi bırakmıyor. Türk hükümeti, PKK’dan IŞİD’den korktuğundan daha fazla korkuyor. Çünkü, batının PKK’ya verdiği silahlar bir gün Türk devletine dönebilir” dedi.

“ARTIK PAZARLIKTA GÜÇLÜ”

Gazete, artık beklentilerin yükseldiğini belirterek, şu sözlere yer verdi:

“Öcalan destekçisi Suriyeli Kürt lider Salih Müslim, artık batıda PKK yasağının kaldırılmasının tartışıldığını söylüyor. Eroğan, Obama’nın anti IŞİD koalisyonuna katılmayı gönülsüz de olsa kabul etti. Artık PKK’nın daha net bir pozisyonu var; Demokrasi için, batı için, Kürt halkı için İslamcılarla savaşmak. Öcalan ise, Türkiye’deki Kürt bölgesinde çıkan olayları bir kaç kelimelik komutla bitirdi ve Türk hükümeti ile artık daha bilinçli ve daha bir ne istediğini bilir şekilde pazarlığa oturdu. ”
Diğer Alman basını da, 2 Ekim’de Türkiye’yi “Kobani düşerse, Türkiye karışır” diye tehdit eden PKK ve Öcalan’ın amacına ulaştığını ve Türk hükümeti karşısında kazançlı çıktığı yorumları yapıyor.