Türkiye-izlanda Maç Sonu

Türkiye-izlanda Maç Sonu

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında İzlanda'yı 1-0 yenerek şampiyonaya en iyi üçüncü olarak direk katılma...

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında İzlanda'yı 1-0 yenerek şampiyonaya en iyi üçüncü olarak direk katılma hakkı elde ettiği maçın ardından TFF Başkanvekili Ali Dürüst ve milli oyuncular açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanvekili Ali Dürüst yaptığı açıklamada, kötü başlanılan grup maçlarının ardından bu noktaya gelinmesini herkesin verdiği pozitif enerjiye bağlayarak, "Mucizelere inanmak lazım. Biz inandık ama hem mucize yarattık hem de bunu hak ettik. Başta teknik kadro olmak üzere oyuncuları kutluyorum. Sahiden çok önemli bir şey yaptılar. Hep beraber yaptık. İnşallah Fransa'ya hep beraber gideceğiz. Bu keyfe orada devam edeceğiz. Eleştiriler yapıcı olduğu vakit bunlardan her zaman ders çıkaracağız. Milli oyuncuların kaynaşması zaman alıyor. İlk maçta da birtakım sıkıntılar oldu ama mühim olan sona gelmek. Baktığınız zaman 3-0 yenildiğimiz maçtan sahada 3 oyuncu vardı. Dolayısıyla genç oyuncularımızı da monte ettik. İnşallah yeni oyuncular da katılacak. Fransa'da bizi iyi günler bekliyor" dedi.

Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu da, "Ne diyeceğimi bilmiyorum çok heyecanlıyım. Ben de böyle büyük bir turnuvaya ilk defa katılıyorum. Yaşanan terör olaylarından dolayı ülkemizi birazcık mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Halkımıza ve tüm basın mensuplarına bizi destekledikleri için ve bize sonuna kadar inandığı için teşekkür ederim. Tüm Türkiye'ye teşekkür ederim. Golü Selçuk ağabeyin atacağını biliyordum, içimde öyle bir his vardı. Dua ettim zaten. Ben olmasam da Selçuk ağabey de bu işin ustası zaten. Onu tebrik ediyorum. Son 4-5 maç çok iyi oynadık ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. En iyi üçüncü olarak gitsek bile hak etmiş oluyoruz bence" diye konuştu.

İkinci yarıda oyuna giren milli oyuncu Cenk Tosun ise, "İnanılmaz bir duygu. İçeride soyunma odasında hepimiz çok duygusal anlar yaşadık. Hatta Arda ağabey güzel bir konuşma yaptı. Ağlayanlar bile oldu. Bizden umudu kesmeyen herkese teşekkür etmek istiyorum çünkü ilk 3 maçtan sonra 1 puandaydık ondan sonra buralara kadar gelmemiz gerçekten çok sevindirici. Artık bunun tadını çıkaracağız. İnşallah Fransa'da da güzel işler yaparız" şeklinde konuştu.

ARDA: "KONYA HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Takım kaptanı Arda Turan da, 3 gün önce Ankara'da yaşanan patlama nedeniyle baş sağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, "Gerçekten bu acıyı en derinimizde hissettik. Çok mutluyuz söylenecek hiçbir şey yok. Bu çocuklar gerçekten tebriği hak ediyor. Çünkü Letonya'da berabere kaldığımızda 3 maçta 1 puan almış bir milli takım vardı. Tabi ki onu duruma kendimiz getirdik ama o anda bile bırakmayan Amsterdam'a gittiğinde kaybetse belki her şeyi bitecek bir milli takım vardı. Dün de dedim 6 maç boğazımızda oynadık. Kolay bir şey değildi ama çok mücadele ettik, emek verdik. Herkes savaştı, inandı. Hocama, takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü oynamayan bir oyuncuyum. İnanın bana bir depar atıp 10 dakika dinlenmek zorunda kalıyorum. Çok zor bir şey. İstediğiniz kadar kendinizi hazır tutun, istediğiniz kadar antrenman yapın, maç oynamamak o kadar kötü bir şey ki beyine oksijen gitmiyor, istediğin hareketleri yapamıyorsun. Ama arkadaşlarım hep beni motive ettiler. Sonuna kadar inandık ve bugün Allah'a şükürler olsun Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Kariyerimdeki en büyük başarılardan bir tanesidir. Bize bunları yaşattığı için Allah'a çok şükürler olsun. Konya halkına çok teşekkür ediyorum bizi çok iyi ağırladılar. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Ufak tefek atışmalar oluyor ama bunların hepsi futbolla ilgili eleştirilerdi. Biz de futbolla ilgili karşılıklı eleştiri yaptık. Bunlar güzel şeyler hiçbir problem yok. Hep beraber işte Fransa'ya da gidiyoruz. İnşallah orada da güle oynaya güzel bir turnuva geçiririz.

Kaynak: İHA