Türkiye karanlık günler yaşıyor !

Türkiye karanlık günler yaşıyor !

İnfaz ve faili meçhul olaylar endişe verecek boyuta ulaştı.

1990’lı yılları hatırlatan eylemlerde bilanço giderek ağırlaşıyor. Son üç ayda işlenen 64 faili meçhul cinayete dün üç infaz daha eklendi.

- Mardin Kızıltepe’de 49 yaşındaki Mehmet Denktaş oturduğu apartmanın içerisinde pusuya düşürülerek öldürüldü

- 76 yaşındaki Mustafa Bingöl Erzurum’un Tekman ilçesinde evinin kapısında 6 kişi tarafından kurşuna dizildi

- Adana’da 35 yaşındaki Ahmet Atalay otomobilinde yaylım ateşe tutuldu. 35 kurşunun isabet ettiği araçta can verdi

6 terörist tarafından kurşuna dizildi

Bugün gazetesinin haberine göre Erzurum'un Tekman ilçesinde silahlı 6 kişi Mustafa Bingöl’ü, (76) teröristleri jandarmaya ihbar ettiği gerekçesiyle evinin kapısında kurşuna dizerek öldürdü. Evin jandarma karakoluna 500 metre mesafede olduğu ortaya çıktı.

Erzurum'un Tekman ilçesinde silahlı 6 kişi Mustafa Bingöl’ü, (76) teröristleri jandarmaya ihbar ettiği gerekçesiyle evinin kapısında kurşuna dizerek öldürdü. Evin jandarma karakoluna 500 metre mesafede olduğu ortaya çıktı.

TERÖRİSTLERİ İHBAR ETMİŞTİ

Amcasının teröristlerce katledildiğini belirten Murat Bingöl şu bilgileri verdi: "Amcam köyde teröre karşı duruşuyla biliniyordu.
3 hafta önce teröristler köye gelip, köylülere salma vurmuşlar ve iş bölüşümü yaptırmışlar. Amcam da bu durumu Jandarma Karakol Komutanlığı’na giderek bildirmişti.

Olay gecesi amcam, 3 torunu ve geliniyle evde oturduğu sırada gece yarısı kendilerini asker olarak tanıtan 6 terörist kapıyı çalmış. Kapıyı açmasıyla kurşun yağmuruna tutulmuş. Torunları ve gelini ise saldırıdan korkup iç odada saklanmışlar."

Apartmanda kanlı pusu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Mehmet Zeynettin Denktaş (49) başından ve karnından silahla vurularak öldürüldü.

ÇOCUĞUNU OKULA BIRAKMIŞTI

Olay dün sabah Yenimahalle semtinde meydana geldi. Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde çalışan Denktaş, çocuğunu okula bıraktıktan sonra evine döndüğü sırada saldırıya uğradı. 4. kattaki evine çıkan Denktaş, binada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısı sonucu başından ve karnından vuruldu.

İKİ TÜFEK İNCELENİYOR

Polis, binada bulunan iki adet pompalı tüfeği, olayla ilgisinin olup olmadığını belirlemek için incelemeye aldı.

Otomobilde yaylım ateşine tuttular

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 35 yaşındaki Ahmet Atalay, otomobiliyle seyir halindeyken, motosikletle yaklaşan kimliği belirsiz kişilerin tabancalı saldırısında öldürüldü. Atalay'ın 5 ay önce de iş ortağı 35 yaşındaki Atilla Çalış, silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Olay, Sarısakal Mahallesi'nde meydana geldi. Tüp gaz bayii Ahmet Atalay'ın yönetimindeki özel otomobile, arkasından gelen motosikletli kişi ya da kişilerce tabancayla ateş açıldı. Kontrolden çıkan otomobil, kaldırıma çıktı. Saldırganlar, otomobil durduktan sonra da ateş etmeye devam etti. Atalay olay yerinde öldü.

Üç ayda 67 faili meçhul

Ağustos ayından bugüne kadar asker, polis ve sivil 67 insan hayatını kaybetti. Hiçbir fail bulunamadı.

KOBANİ EYLEMLERİ

Son sürecin ilk suikastları Diyarbakır’da başladı. 26-27 Ağustos tarihlerinde Diyarbakır’da iki polis memuru şehit edildi. Osman Bal evinin önünde Ali Kızıloğlu ise aracında uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit oldu. 6-7 Ekim’de başlayan Kobani eylemleri sırasında 46 kişi hayatını kaybetti. Silahlı suikast eylemleri Kobani eylemlerinden sonra da artarak devam etti. Son 3 ayda gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı dün gerçekleşen üç cinayetle birlikte 67’yi buldu.

Uzman çavuşu eşi ve çocuğuyla yakacaklardı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bİr uzman çavuş ailesiyle birlikte saldırıya uğradı. Araca atılan molotofun tutuşmaması uzman çavuş ve ailesinin canını kurtardı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı:

MASKELİ SALDIRGANLAR

“Yüzleri maskeli dört-beş kişilik bir grup tarafından, uzman çavuşumuza ait özel aracın yolu kesilerek (araçta ailesi ve çocukları bulunduğu halde) taş ve molotofkokteyli ile saldırıda bulunulmuştur.  Araca atılan molotofkokteyli yanmamış ancak atılan taşların isabet etmesi sonucu maddi hasar meydana gelmiştir."

UZMAN ÇAVUŞ İKİ GÜNDÜR KAYIP

Şırnak'ta görevli 22 yaşındaki uzman çavuş Emre K'nın ailesi, oğullarının izin dönüşü birliğine giderken kaybolduğunu söyledi. 2 gündür haber alınamayan Emre K'nın YDG-H üyeleri tarafından kaçırılmış olabileceği iddia edildi.