• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Hatay HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Türkiye Okuyor kampanyasına 50 bin kitap bağışlayan işadamlarına plaket

Hatay'ın Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Türkiye Okuyor kampanyasına 50 bin kitap bağışlayan işadamlarına plaket verdi.
10.02.2012 16:22

Hatay'ın Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Türkiye Okuyor kampanyasına 50 bin kitap bağışlayan işadamlarına plaket verdi.
Dörtyol Öğretmenevi'nde düzenlenen kitap dağıtım töreninde konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Anne Kız Okuyor kampanyasında başarılı olduklarını, aynı başarıyı Türkiye Okuyor kampanyasında da göstermek istediklerini söyledi. Özyiğit bu çerçevede şimdiye kadar kaymakamlık, STK'lar ve işadamları sayesinde 200 bin kitabı öğrencilerle buluşturduklarını belirtti.
    Kaymakam Özyiğit sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Türkiye Okuyor kampanyası kapsamında Dörtyol’da 2011 yılı sonu itibariyle bugüne kadar 200 bin adet kitap bağışı yapıldı. Bugün bağışlanan kitap sayısı ile ilçemiz okullarına kazandırılan kitap sayısı 250 bini buldu. Bağışlanan bu kitaplar okul kütüphanelerinde dönüşümlü olarak öğrencilerimizin okumalarına sunulmaktadır. Şimdi ise iş adamlarımız öğrencilerimize 50 bin bin kitap daha hediye ederek katkı sağladı. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile köylerdeki, merkezdeki bulunan ilk ve orta dereceli okullarımıza bunların dağıtılmasını sağlıyoruz."
    Kaymakam H.Hasan Özyiğit daha sonra Türkiye Okuyor kampanyasına 50 bin kitap bağışlayan Payas Haddeciler ve Sanayiciler Derneği Başkanı İşadamı Osman Tufan ile Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Eren’e birer plaket takdim etti.
    İşadamı Osman Tufan ise yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişmesi ve çağdaşlaşmasında en önemli faktörün eğitim olduğunu, eğitim sisteminde çağı yakalamış, gelişmiş teknolojiye ayak uydurmuş ve fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebilen bir sistem olması gerektiğini söyledi. Tufan, Türkiye Okuyor kampanyası çerçevesinde eğitime destek olmak için daha önce yaptıkları kitap bağışlarının yanı sıra 50 bin kitapla daha bu kampanyaya destek verdiklerini belirtti.
    Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve okul idarecileri katıldı. CİHAN

56
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim