Türkiye-Rusya krizinde İran tarafını belli etti

Türkiye-Rusya krizinde İran tarafını belli etti
Güncelleme:

İran, Rus uçağının düşürümesiyle artan gerilimden Ankara'yı sorumlu tuttu.

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rus uçağının düşürülmesinden dolayı Türkiye'yi suçlayarak, "Provokatif eylemler ve bunların birçok hukuki sonucu olayı başlatan tarafın sorumluluğundadır." dedi.

RUHANİ DÜN "SOĞUKKANLILIK" MESAJI VERMİŞTİ

Dün, Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, Rusya ve Türkiye'den gerekli önlemleri alarak bu tip olayların tekrarlanmasının önüne geçmesini istemiş, "Bize kardeş ve komşu iki ülkeden soğukkanlı olmalarını rica ediyoruz." ifadesini kullanmıştı.

"FÜZELER OYUNCAK DEĞİL, HERKESE HAVADA İSTEDİĞİ KARARI ALAMAZ"

Ruhani, "Bugüne kadar elde ettiğimiz bilgilere göre Rus uçağı Suriye sahasında operasyon yaparken vuruldu. Uçağın Türkiye sınırına yaklaşmış olmasını varsayalım, füze ve uçak oyuncak değil. Herkes havada istediği kararı alabilecek kadar düzensizlik bölgeye egemen olabilir mi? Bu eylemler çok tehlikelidir." diye konuşmuştu.

MECLİS BAŞKANI: BÜYÜK BİR HATA

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, Türkiye'nin Rus uçağını düşürerek "büyük bir hata" yaptığını öne sürdü. Başkent Tahran'da temaslarda bulunan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüşen Laricani, "Rusya'ya karşı Türkiye'nin yaptığı eylem büyük bir hataydı. ABD Cumhurbaşkanı Barack Obama'nın eylemi desteklemesi ise daha da büyük bir hata olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Laricani, "Bu eylem, bölgedeki çatışmaların daha üst seviyeye tırmanarak genişlemesine neden olup terörizmle mücadeleyi unutturacaktır" dedi.