Türkiye Sakatlar Derneği Başkanları Kilyos'ta

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanları Kilyos'ta

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz'ı ve toplantı için Kilyos'a gelen 65 şube başkanı ve yardımcısını ziyaret etti.

Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi'nin organizasyonu için Türkiye'nin dört bir yanından gelen şube başkanlarına ev sahipliği yapıyor.

Bedensel engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları, Türkiye Sakatlar Derneği şubelerinin durumlarını ve çalışmalarını, engelli hak kayıplarının konuşulduğu ve 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek Başkanlar Kurulu'nda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Engelli olarak belli sorunlar yaşıyorsunuz. Sağlıklı her bireyin sizinle aynı kaderi paylaşabileceği bilincinde olması lazım. Sakata acıyarak değil, onu da yaşamın içinde tutarak elimizi uzatmamız gerekir. Engellilere yönelik yardım, sosyal  yardım olarak görülmemeli. Yaşamda olanı değerlendirmek, yaşamı birlikte yürüterek mücadelenin mümkün olabileceğinin farkındayız. Tüm yöneticilerin de bir gün başına gelebileceğini hiç unutmaması lazım. Devlet tarafından belediyelere engelliler için çıkartılan bir bütçe maalesef yok. Hep birlikte bunun çıkarılmasına yönelik bir çaba içinde olmalıyız" şeklinde konuştu.

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nüvit Demircan ve Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement'in katıldığı toplantıda Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür ederek, plaket verdi.