Türkiye, Salça Üretiminde Dünya Üçüncüsü

Türkiye, Salça Üretiminde Dünya Üçüncüsü

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat Akhisar'ın her geçen gün salça sektöründe üst seviyelere çıktığını belirterek, "Salça Sanayindeki domatesin yüzde 40’ını bölgemizde ürettik. Salça sektöründeki üretimin yüzde 30’unu bölgemizin sal

- Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat Akhisar'ın her geçen gün salça sektöründe üst seviyelere çıktığını belirterek, "Salça Sanayindeki domatesin yüzde 40’ını bölgemizde ürettik. Salça sektöründeki üretimin yüzde 30’unu bölgemizin salça fabrikaları üretti. Salça üretimi bakımından Türkiye Dünya üçüncüsü" dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Meclis Başkanı Bahattin Alkın ve yönetim kurulu üyeleri Oktay Dağlı, Şerif Şerifoğlu ile birlikte Gölmarmara Yeni Sanayi mevki Salihli yolu üzerindeki Ünlü Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şirketi sahibi Süleyman Ünlü'yü ziyaret ettiler. Borsa başkanı, Meclis başkanı ve yönetim kurulu üyelerini Ünlü Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Ünlü tarafından karşılandı.

Amerika, Çin'den sonra salça üretiminde Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğu söyleyen Ünlü Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Ünlü;"Günde bin 500 ton salça işliyoruz. 27 ülkeye Ünlü salçasını ihracatı yapıyoruz. Türkiye’de de Bursa, Karacabey’den sonra en büyük üretim alanı Akhisar-Gölmarmara bölgemiz oldu Alper Beyin öncülüğünde borsa yeni bir ivme kazandı. Geçtiğimiz hafta Ticaret Borsası destekleriyle sayesinde İstanbul’da standa katıldık. Yeni çevreler edindik. Zeytin, Zeytinyağı, Salça gibi Akhisar’ın marka ürünleri İstanbul’da çok iyi tanıtımını yaptık. Orta Doğu bölgesinden çok müşteriler standımızı ziyaret etti. Salça ve zeytin Orta Doğu’da, çok önemli bir noktada diyerek sözlerini tamamladı.

Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat, "Yönetim kurulu üyelerimizle Akhisar’daki salça fabrikalarını gezmeye başlamıştık. Akhisar’da bu sektör her geçen gün büyüyor. Biz artık Gölmarmara ve Akhisar’ı bir görüyoruz. Süleyman Ünlü bu bölgede bu işin öncülüğünü yaptı. Süleyman Ünlü, sayesinde Akhisar’da salçacılık bir ivme kazandı. Şuan da bu ivmeyle Akhisar'daki salçacılık Türkiye’deki salçacılığın ön planlarına yerleşti. Akhisar üretiminin gelişmesinde çiftçilik tarafından ve ekonomik taraftan da büyük gelişmelere sahne oluyor. Zeytinden sonra alternatif ürünlerin başında salça gelmesi bizim içinde çok önemli bir unsur. Biz salça fabrikalarını ziyaret edip onlar için yapabileceğimiz bir şeyler hakkında fikir alışverişi yapıyoruz. Ünlü Salça firması da yerli piyasada raflarda yer almaya başlıyor. Türkiye genelinde bu sene Salça Sanayindeki domatesin yüzde 40’ını bölgemizde ürettik. Salça sektöründeki üretimin yüzde 30’unu bölgemizin salça fabrikaları üretti. Salça üretimi bakımından Türkiye Dünya üçüncüsü" dedi.