Türkiye sınırında şok iddia !

Türkiye sınırında şok iddia !

Akçakale Sınır Kapısı'nda görüntülenen bu silah malzemeleri IŞİD'e mi gidiyordu ?

Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’nda görüntülenen silah yapımında kullanılan malzemeler hakkında şok iddia.

Polis baskınıyla sarsılan Koza İpek Grubu'nun gazetesi Bugün'de Güngör Ergün imzasıyla yayınlanan habere göre fotoğraflanan bu silah ve silah yapımında kullanılan malzemeler gümrük müdürü ve görevli memurların gözetiminde iki ay boyunca IŞİD'e gönderildi.

Ayrıca Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Diğer yandan Bugün gazetesinde yayınlanan haber ve fotoğraflara da sosyal medyadan tepki yağdı.

Haberde kullanılan ve IŞİD'e yardım taşıdığı iddia edilen tankın üzerindeki YPG yazısı dikkatlerden kaçmazken Haseke'de çekildiği iddia edilen görüntüde yer alan IŞİD'ci teröristin önünde durduğu zırhlı aracın, YPG ile yaşanan çatışma sonrasında IŞİD tarafından ele geçirildiği anlaşıldı.

Gazetenin kullandığı diğer fotoğrafların da gerçek olmadığı ve aylar önce Halep'te çekildiği belirtildi.

İşte o tepkilerden birkaçı;

1-20150901133307.jpg

2-963.jpg

3-534.jpg

İşte Bugün gazetesinde yayınlanan o haber ve fotoğraflar:

Silah ve patlayıcı yapımında kullanılan metal levhalar, suni gübreler ve patlayıcı yüklü variller iki ay boyunca TIR’larla IŞİD’e sevk edildi. IŞİD elemanlarına ait görüntülerde ise bu malzemelerin nasıl silah ve patlayıcıya dönüştüğü net bir şekilde görüldü.

Türkiye’nin Suriye sınırındaki Akçakale’de büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Akçakale Sınır Kapısı’ndan gümrük memurlarının desteği ve gözetimindeIŞİD’e silah malzemelerinin gittiği belirlendi. Gümrükte görevli bazı memurların özellikle silah malzemesi sevkiyatını teşvik ettiği öne sürüldü. Akçakale Gümrük Müdürü C., Muayene Memuru Ö., Kolcu M.S., Kaçak bölge amir vekili F.K, Kaçak Amir Vekili G.S’nin skandala adı karışan gümrük görevlileri olduğu iddia edildi.

IŞİD’e gönderilen malzemeler arasında zırh yapımında kullanılan her birinin ağırlığı 400-500 kilogram olan levhalar olduğu görüldü.

IŞİD’in silah yapımında kullandığı malzemelere ilişkin ortaya çıkan görüntüler iseAkçakale Gümrüğü’nden geçen malzemelerin nerede kullanıldığını ortaya koydu.Akçakale’den geçen bu levhaları IŞİD’in kuvvetli zırh yapımında ve şekil verilerek havan topu şeklinde kullandığı bu görüntülerde net bir şekilde görüldü.

Gümrükten geçişine göz yumulan malzemelerin sadece bununla da sınırlı kalmadığı anlaşıldı. Silah yapımında kullanılan elektrik aksamları ve kabloların da adı geçen gümrük memurlarının göz yumması sonucu sınırdan geçirildiği ileri sürüldü. Fotoğraflarda kabloların ve elektrik aksamlarının geçirilişi de yer aldı.

Malzemelerin hiçbiri saklanmadan herkesin gözü önünde gümrükten geçirildi. Sadece fünyelerin açıktan geçirilmediği, bunların koliler içinde sevk edildiği iddia edildi.

Skandala göz yuman gümrük memurlarının patlayıcı madde yapımında kullanılan suni gübrenin geçişine de kayıtsız kaldıkları görüldü.
Suni gübreler çuval çuval gümrükten geçirilirken, patlayıcı madde yapımında kullanıldığı bilinen gübrelerin geçişini gümrükte görevli amirler F.K. ve G.S. ile muayene memurları Ö. ve T.’nin izlemekle yetindiği fotoğraflarda yer aldı.

IŞİD için gümrükten geçirilen silah malzemelerinin büyük miktarlarda olduğu belirtildi. İki ay boyunca her gün 2 TIR suni gübre, 1 TIR metal levha, 1 kamyon elektronik malzeme ve kablo gümrükten geçirilirken, iki günde bir de 1 kamyon borunun IŞİD’e gittiği öne sürüldü.

Gümrükten geçirilen malzemelerin gözden kaçacak kadar küçük bir sevkiyat olmadığı kaydedildi. Malzemelerin hepsinin IŞİD için Suriye’deki güvenli bölgelere TIR’lar ile taşındığı aktarıldı. Akçakale gümrüğünden geçirilen bir başka malzemeise patlayıcı madde yüklü variller oldu. Varil varil patlayıcı madde gümrük memurlarının gözü önünden geçerek IŞİD’e gitti.

1-20150901112608.jpg

2-960.jpg

3-531.jpg

4-339.jpg

5-189.jpg

6-134.jpg

7-097.jpg

8-059.jpg

9-038.jpg

10-030.jpg

11-042.jpg

12-026.jpg

13-015.jpg

14-006.jpg

15-014.jpg

16-007.jpg