Türkiye ve IŞİD hakkında şok iddia !

Türkiye ve IŞİD hakkında şok iddia !
Güncelleme:

IŞİD’in günlük petrol gelirinin 5 milyon dolar olduğu açıklandı.

Irak Komünist Partisi Genel Sekreteri Hamid Mecid Musa, Rusya’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının petrol satışlarından günlük en az 5 milyon dolar gelir elde ettiklerini söyledi.

Koalisyon güçlerinin hava operasyonu ve yerel güçlerin karşı koyması sonucu IŞİD’in ilerlemesinin kısmen durdurulduğunu ifade eden Musa, Rusya’dan gelen silahların Irak Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Terör ögütü IŞİD’in kaçak petrolden günlük 5 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini kaydeden Iraklı yetkili, “Çünkü el koydukları petrol yataklarından toplam olarak elde edilen gelir budur. Şu an Irak’ta petrol kaçakçılığı faaliyetleri çok geniş boyutlara ulaşmış durumda. Bunu yapan mafya grupları işini tabiri caizse profesyonel bir şekilde yapıyor. Irak’tan petrol kaçakçılığının çok sayıda çeşitli yöntemleri var. Bu arada kaçak petrol IŞİD ile mücadeleye çağıran ülkelere de bu arada Türkiye ve birçok başka ülkeye satılıyor” iddiasında bulundu.

VERGİ TOPLUYOR

IŞİD’in daha önce Türkiye ve başta Suudi Arabistan olmak üzere bir çok Basra Körfezi ülkesinden büyük miktarda para yardımı aldığını iddia eden Musa, “Sonuçta bu destek IŞİD’in kendi yapılanmalarını kurmasına ve ele geçirdiği topraklarda vergi toplama sistemini bile kurmasına imkan vermiştir. IŞİD, Musul’u ele geçirmeden önce aylar boyunca oradaki işletmeciler, satıcılar, müteahhitlerden aylık yaklaşık 15 milyon dolar vergi geliri topluyordu. O zaman orada bulunan hükümet temsilcileri buna son vermek için hiç bir şey yapamıyorlardı. Bundan dolayı bölgede zor bir durum oluşmuştu. Kötü yönetim, yolsuzluk ve kaçakçılık faaliyetleri böyle terör örgütlerinin meydana gelmesi ve güçlenmesine yol açar” diye konuştu.