Türkiye Vücut Geliştirme Ve Fitness Şampiyonası

Türkiye Vücut Geliştirme Ve Fitness Şampiyonası

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, Dünya Milli Takım Seçmeleri Mersin'de başladı.

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, Dünya Milli Takım Seçmeleri Mersin'de başladı.

Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonunca Erdemli ilçesi'nde Wonasis Resort Hotel'de gerçekleştirilen şampiyona ve seçmelere ülke genelinden 537 sporcu katıldı.

Şampiyona ve seçmelerle ilgili bilgi veren Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, "Mersin'de düzenlemiş olduğumuz vücut geliştirme fitness şampiyonasında önümüzdeki günlerde 4 farklı ülkede yapılacak olan dünya şampiyonasında yarışacak Türk Milli Takımı'nı belirlemek ilk hedefimiz. Sırasıyla Güney Kore, El Salvador, Sırbistan ve İspanya olmak üzere 4 farklı ülkede, değişik kategorilerde yarışmalar yapılacak. Burada yarışacak sporcularımızı tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Şampiyonaya farklı kategorilerde ülke genelinden toplam 537 sporcunun katıldığını ifade eden Kurt, "Sporcularımızın kulüpler arası yarışmasını sağlayarak, lisanslı ve kulüplü sporcu sayısını da arttırmayı hedefledik. 2 yıl önceki sporcu sayımıza göre bugünkü sporcu sayımızda 3 kata varan bir artış söz konusu. Bu da bizi gururlandırıyor. Gençliğimizin sporun içinde olması, kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için federasyon olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

SPORCULARI DİYETLER ZORLUYOR

Turnuvaya katılan genç sporcular, spordan çok diyetin kendilerini zorladığını belirterek, yaptıkları sporun sabır ve emek istediğine dikkat çekti.

Dünya 5'si milli sporcu Dilek Civci, "Bikini fitness dalında yarışacağım. Spordan ziyade benim için en zor olanı diyetti. Son zamanlarda girdiğimiz yarışma diyeti, vücudumuzu yıpratıyor. O yüzden oldukça zorlu bir süreçti. Kilo almamız gereken dönemler oluyor. Kilo almak vermekten daha zor. Yapım gereği kilo almak benim için daha zor. Dünya çapında bir 5.'liğim var. Tabi ki de daha ilerisini istiyorum, kim istemez ki" dedi.

Yaren Güldiken ise, "Bende bikini fitness da yarışacağım. Bu sporun bize kazandırdığı artılar çok fazla. Diyet zamanlarında en büyük şey, irademizi ölçüyoruz. Çok şeylerden mahrum kalıyoruz. Herkesin yediklerinden yiyemiyoruz. Sıkı bir diyet içinde oluyoruz. Bu vücudumuzu çok sarsıyor ama neticesi güzel. Emek harcayan arkadaşlarıma başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmalar genç ve büyük bayanlar fitness ve bodyfitness ile masterlerde kıran kırana geçen ön elemelere sahne oldu. Yarışmacılar en yüksek puanı alarak finale kalmak için mücadele verdi.

Kaynak: İHA