Türkiye'de ''17 Aralık'' protestoları

Türkiye'de ''17 Aralık'' protestoları

Türkiye'nin bazı şehirlerinde 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun yıl dönümünde eylemler düzenlendi.



Ayakkabı kutularının üzerine 'Fıtratında var', 'Hırsızlık suçtur', 'Ayakkabı kutusu yetmez' yazılırken eylemde 'darbe girişiminde bulunmak' suçlamasıyla yargılanan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya destek için 'Beşiktaş' atkısı açıldı, 'Çarşı vicdandır, yargılanamaz' sloganı atıldı.

Eylemde CHP İl Başkanı Cavit Arı, 17 - 25 Aralık operasyonlarında Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunun ortaya çıktığını belirterek, "Fakat gelinen noktada bu hırsızlığın, yolsuzluğun savcılık tarafından üstü örtüldü" dedi. Soruşturmaların unutulması için gündemin iktidar tarafından saptırılmaya çalışıldığını savunan Arı, "Gündem saptırılmaya çalışılsa da unutmayacağız, takipçisi olacağız ve hesabını hep birlikte soracağız" diye konuştu.

BANDIRMA MHP’DEN 17 ARALIK'A SÜPÜRGELİ EYLEM

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde, MHP İlçe Başkanlığı 17- 25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde, yanlarında getirdikleri süpürgelerle üzerinde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' yazan dövizleri temizlediler.

MHP Bandırma İlçe Başkanlığı, 17- 25 Aralık operasyonlarının birinci yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yıldan itibaren 17- 25 Aralık'ı 'Yolsuzlukla ve Rüşvetle Mücadele Haftası' ilan ettik. Bundan böyle her yıl 17- 25 Aralık'ı Yolsuzlukla Mücadele Haftası olarak kutlayacağız" dedi.

Türkiye'de, 17- 25 aralık yolsuzluk operasyonlarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen AK Parti hükümetinin ayakkabı kutularındaki paraları, para kasalarını ve tapeleri hala açıklayamadığını kaydeden Erkul, kamuoyu aydınlatılmasını beklerken 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümüne sayılı günler kala takipsizlik kararı verilerek üzerinin kapatıldığını söyledi. Erkul şöyle devam etti:

"Bugün savcılığın takipsizlik kararı verdiği 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 'bir nebze olsun temizleniriz' düşüncesiyle yanlarımızda getirdiğimiz süpürgelerle Cumhuriyet Meydanı'nı süpüreceğiz. Bugün temizlenme adına Cumhuriyet Meydanı'nı süpüren Bandırmalı'lar, 2015 yılında inşallah AK Parti hükümetini siyaset sahnesinden silip süpürecektir."

Yapılan basın açıklamasının ardından partililer yanlarında getirdikleri süpürgelerle üzerinde yolsuzluk ve rüşvet yazan dövizleri süpürdü.