Türkiye'de Aleksis Çipras kavgası

Türkiye'de Aleksis Çipras kavgası

Gümülcine Milletvekili Mustafa, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Artalı olduğunu söyledi.

Yunanistan’a Başbakan olan Aleksis Çipras’ın 2010 yılı Eylül ayında katıldığı toplantının katılımcılarından diş hekimi Nezih Atsız, o günü anlattı.

Toplantıyı ‘o dönem hiç dikkate alınmayan sosyalistlerin bir araya gelmesi' olarak nitelendiren Atsız, “Edirne’de ÖDP’nin başını çektiği sosyalist bir grup, Çipras’ın partisini Türkiye’ye davet etmişti. Bir kafede iki parti bir konferans vermişti. Ana konusu silahsızlanma üzerineydi. İki ülke birbirlerine düşman yapılarak silah satılıyordu. Ülkelerin borç para alırken bile ‘silah alınırsanız’ veririz gibi söylemlerle karşı karşıya kaldığını ifade etmişti. Çok önemli bir konuydu. Şuanda Yunanistan’a başbakan seçildi. Böyle aydın, halkını düşünen, barıştan yana olan insanların bir devletin başbakanı olması gerçekten sevindirici bir durum. İnşallah bu rüzgarlar Türkiye’yi de etkiler. Barıştan, insandan yana, halkından yana, onun için çalışan partiler işbaşına geliyor. Kendilerine başarılar dilerim. Aleksis Çipras gerçekten sempatik tavırlar sergiledi. Toplumlarım tabandaki olan güçlerinin birlikteliği idi. İki toplumunda o arada hiç kale alınmayan sosyalistleri bir araya geliyorlar ve iki toplum adına bir mesaj yayınlıyorlar. Ama bakın gelinen nokta nereye gitti. Yunanistan’ın iyi bir desteği ile yönetici konumuna geldi. İlgimi çeken genç, hala enerjisi, hayaller, umutları olan bir insanın başa gelmesi etkileyici olarak görüyorum. Bizde de böyle olmasını temenni ediyorum. Bizde hep yaşlılar başbakan oluyorlar. Daha esnek, ateşli, dinamik insanların önü açılmalı”

MUSTAFA: ARTALI

Sriza Lideri Aleksis Çipras'ın 2010 yılında Edirne ziyareti sırasında tercümanlığını da yapan ve son seçimlerde yeniden Gümülcine Milletvekili Mustafa Mustafa, parti başkanlarının Babaeskili olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Çipras Yunanistan'ın Epir bölgesinde Adriyatik Denizi'ne sahili olan Arta şehrinden. Ailesi de Artalı'dır" dedi.