Türkiye'de Ebola var mı ?

Türkiye'de Ebola var mı ?

Sağlık Bakanlığı'ndan MERS ve Ebola için kritik açıklama geldi.

Dünyada ve Türkiye'de gündemin ana konularından biri haline gelen MERS ve Ebola ile ilgili açıklama yapan Hüsem Hatipoğlu 1 vaka dışında MERS virüsünün Türkiye'de çıkmadığını, Ebola'nın ise hiç olmadığını belirtti. Hatipoğlu "Mers-CoV'da korkulan yaşanmamıştır' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu dünyayı paniğe sürükleyen MERS virüsünün bir vaka dışında ülkemizde görülmediğini belirterek, 'Vatandaşlarımızda 1 vaka dışında, diğer grip benzeri hastalık nedenleri tespit edilmiştir. Mers-CoV'da korkulan yaşanmamıştır' dedi.

BELİRTİLERİ GRİPLE BENZEŞİYOR

Belirtilere bakıldığında MERS-CoV ve mevsimsel grip virüsü bulgularının birebir örtüştüğünün görüldüğünü anlatan Hatipoğlu, 'Durum böyle olunca da eğer Suudi Arabistan'dan geliyorsanız az bir ihtimal de olsa ayırıcı tanıda MERS-CoV virüsü de düşünülmektedir. Bugüne kadar ülkemizin değişik illerinde MERS-CoV enfeksiyonu şüphesi ile yatan vatandaşlarımızda 1 vaka dışında, diğer grip benzeri hastalık nedenleri tespit edilmiştir. Mers-CoV'da korkulan yaşanmamıştır' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE EBOLA YOK

Hatipoğlu, dünyada MERS-CoV'da vaka sayısının 878, ölüm sayısının 318 olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: 'Ebola virüsünde ise vaka sayısı 9 bin 936'ya, ölüm sayısı da 4 bin 877'ye ulaşmıştır. Ülke olarak Ebola'da hiç vakamız yoktur. MERS-CoV'da 1 vakamız olmuştur. Sağlık Bakanlığı olarak gerekli her türlü tedbirimizi aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu konularda Genel Müdürlüğümüzün 'www.seyahatsagligi.gov.tr' sitesi ve her zaman hizmet veren '444 77 34' nolu hattı'mızdan da vatandaşlarımızın istifade etmeleri mümkündür.'