Türkiye'de hayvancılık can cekişiyor

Türkiye'de hayvancılık can cekişiyor

MHP Tokat Milletvekili Adayları Abdurrahman Başkan ve Hüseyin Erkan İkikat, dün Turhal’da incelemelerde bulundu.

 

Turhal’da sabah saat 7’de hayvan pazarını ziyaret eden MHP ekibi, Pazar esnafının sıkıntılarını dinledi. MHP’nin programında hayvancılığa ve tarımı yönelim öneli açılımların olduğunu ifade eden Abdurrahman Başkan, “Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacaktır.

Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacaktır. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı önlenecektir. Genetiği bozulmamış ürünlerin korunması ve geliştirilmesine önem verilecektir.

Gıda güvenliği ve güvenilirliği çağdaş normlara ulaştırılacaktır. Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak ve çiftçimizin canını yakan mazot, herkes duysun ki, 1 Lira 75 Kuruş olacaktır.

Bunların hepsi seçim beyannamemizde yer alan taahhütlerimizdir. Kimsenin endişesi olmasın MHP iktidarında Türkiye rahatlayacaktır” şeklinde konuştu.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Daha sonra esnaf ziyaretleri yapan MHP, esnafın ekonomik sıkıntılar çektiğine şahit oldu.

Abdurrahman Başkan, Türkiye’de şu anda her kesimin ciddi sıkıntılar yaşadığını gördüklerini, bunun derin bir krizin habercisi olduğunu söyledi. Mızrağın artık çuvala sığmadığını sözlerine ekleyen Başkan, “Tüm bunlara dur demenin zamanı geldi. Turhal, MHP iktidarına bizimle yürüyecek” ifadelerini kullandı. MHP Milletvekili Adayları ve beraberindekiler daha sonra Turhal Sağlık İlçe Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

MHP Tokat Milletvekili Adayları Abdurrahman Başkan ve Hüseyin Erkan İkikat, Gül Bahçe yurdunda kermes açılışı yaptılar. Milletvekili adayları daha sonra Semerkant’ın açtığı kermesi ziyaret ettiler  ve yemeklerden tattılar. Abdurrahman Başkan kermeslerde yaptığı konuşmada, “Vakıf Medeniyeti, Türk-İslam kültürünün en önemli değeridir. Vakıflar insanlığa hizmet eden önemli değerlerdendir. Vakıf Kültürü, sadece İslam medeniyetinde bulunur. İnsanlığa hizmet için ortaya çıkan Vakıf kültürü, İslam inancıyla başlayıp, Osmanlı devleti döneminde zirveye çıkmıştır” dedi.

TOPLUMSAL DİNAMİKLERE DİKKAT EDECEĞİZ

Toplumu ayakta tutan değerlere özen göstereceklerini ifade eden MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, “Bugün vakıfların yerini dolduran en önemli temel unsur ise kermeslerdir.

Kermesler gerçekten çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyorlar. Bir çok sivil toplum ve hayır kuruluşları kermesler düzenleyerek insanlığa önemli hizmetler sunuyorlar. Geçmişin vakıf kültürü bugün kermeslerle yaşatılıyor. Vakıf kültürümüz hep Allah rızası güdülerek yapıldı, kermeslerde yardım amacıyla yine Allah rızası gözetilerek yapılıyor. İmece usulüyle gerçekleştirilen, el birliğiyle kurulan ve hayır amaçlı bu kermesler hizmet etme düşünceyle ortaya çıkıyor. Kermeslerden elde edilen gelir tamamen hayır hizmetlerine aktarılıyor. Dileyenler bu kermeslere giderek kazancın nereye gittiğini görebilirler. Kermeslere güvenmeyenler için bunlar apaçık ortadadır” ifadelerini kullandı.